Настільна версія
мова | язык

Закінчилась третя фаза патріотичного туру «Підтримаємо своїх»

25 Серпня, 15:33

Поділитися:

Українські артисти повернувся із третьої фазу туру «Підтримаємо своїх». За 5 днів вони дали шість концертів. Три з них у Сватовому, Кремінній та Сєвєродонецьку були для мирних мешканців, у Слов’янську для 95-ї аеромобільної бригади, в Краматорську в таборі АТО та у Харкові у військовому шпиталі. 

У Сватовому «Підтримаємо своїх» дали концерт вдячності за те, що місцева громада не впустила на свою територію сепаратистів. На центральній площі зібралась рекордна кількість людей, які вигуками «Слава Україні» вітали учасників туру.

У Кремінній, де концерт проходив на стадіоні, також зібралась неймовірна кількість людей. Але так, як сцена стояла на футбольному полі, а глядачі були біля трибун Тоня Матвієнко та Настя Приходько не витримали та побігли до людей. «Я не розділяю Україну на міста, чи регіони. Ми — єдина держава, одне ціле, — каже Настя. – Саме тому ми поїхали в цей тур, щоб підтримати патріотичний дух людей. Приймали нас добре, особливо запам’ятався концерт у Кремінній. Я вирішила піти ближче до глядачів, спустилась по полю і зрозуміла, що не зможу йти на підборах. Зняла їх та боса побігла до народу. Я співала для них, обіймалась з ними, фотографувалась. Як добре, бути корисною та дарувати радість людям».

Про мир, що поступово повертається до Сєвєродонецька, свідчила площа заповнена місцевими мешканцями з українськими прапорами, надзвичайно тепла атмосфера концерту і чисельні зворушливі відгуки. Глядачі разом із Ярмаком співали «Моя страна не упадет на колени», а з гуртом Мед Хедс «Надія є». 

«Наш тромбоніст Валерій Чесноков з Сєвєродонецька, тому нам вдвічі приємніше було виступати на центральній площі міста, — каже Вадим Красноокий, гурт Мед Хедс. — Все вийшло просто неймовірно. Ми разом із глядачами співали пісні, обмінювались енергією. Вони пережили нелегкі часи і ми раді, що вдалося підзарядити їх позитивом. Відчувалося, що у цьому місті багато людей, які не уявляються іншої Батьківщини для себе, окрім України, саме для них ми влаштували прем’єру пісні, яку написали за кілька днів до приїзду в Сєвєродонецьк». 
 
У Слов’янську учасникам туру довелося співати у актовій залі санаторію, стеля якого була пробита снарядом. Через пил, який не встигли прибрати, артистам було важко дихати, не те, що співати. Але той теплий прийом, який влаштували хлопці з 95-ї аеромобільної бригади, перекрив усі незручності. У Краматорську, де «Підтримаємо своїх» виступали у головному штабі АТО, теж не обійшлось без сюрпризів. 

«Коли ми приїхали в табір АТО, мене одразу попередили, що для мене є сюрприз, але ніхто не зізнавався який саме, — каже Тоня Матвієнко. — Коли біля місця, де ми мали виступати я побачила цуценя, подумала, що мені його подарують. Одразу думка майнула «як ми його повеземо до Києва», але сюрприз виявився ще кращим. Я зустріла свого чотириюрідного брата Юзефа, якого ніколи в житті не бачила. Ми поспілкувались, обмінялись контактами. Я молю Бога, щоб з ним і з іншими хлопцями все було гаразд».

В якості вдячності штаб АТО влаштував артистам екскурсію по табору на незвичному для них «автобусі». Спеціальний штабний БТР був обладнаний музичною апаратурою, з якої лунали українські пісні, які так люблять військові. 

Закінчилась третя фаза туру виступом у харківському шпиталі, де Анастасію Приходько не відпустили без пісні «на біс».  Учасники «Підтримаємо своїх» вдячні усім за теплі прийоми, за мужність, за героїзм. 

Нагадаємо, протягом туру «Підтримаємо своїх» встигли дати близько 15 концертів. До туру долучились Марія Бурмака, Руслана, Zlata Ognevich, Мед Хедс, Ярмак, Анастасія Приходько, Марія Яремчук, Володимир Ткаченко, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян, Павло Табаков, Юлія Лорд , Дмитро Оскін, Геннадій Попенко, Ейва, Андрій Kishe, Горлиця-бенд, Марія Чеба, гурти Тарута, Куку Шанель, Ray Band, Без Обмежень та Пара Нормальних.
Помилковий заголовок — Pfrsyxbkfcm nhtnz afpf gfnhsjnbxyjuj nehe «Gslnhbvf'vj cdjї[»

25 Серпня, 15:33

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван