Настільна версія
мова | язык

Bon Appetit! Найсмачніша комедія цієї осені «ПРЯНОЩІ ТА ПРИСТРАСТІ» — в кіно з 11 вересня

12 Вересня, 17:26

Поділитися:

Приготуйтесь до грандіозної кулінарної подорожі! 11 вересня в кінотеатрі «Україна» (Київ) відбулася всеукраїнська прем'єра романтичної комедії «Прянощі та Пристрасті» від знаменитих голлівудських продюсерів Опри Вінфрі та Стівена Спілберга з оскароносною Хелен Міррен в головній ролі! 

Вечірка на честь фільму розпочалася о 20:20 з кулінарного екскурсу в світ східних прянощів від телеведучої Даші Малахової та Олексія Нілова! 

«Шеф-кухар» стрічки — номінант на премію Оскар — режисер Лассе Халльстрем («Хатіко», «Шоколад») не радить глядачам дивитись фільм не поївши: від зйомок їжі та кухарських таїнств у глядачів слинки потечуть! Найсмачніша комедія цієї осені розповість історію індійської родини, яка відкриває закусочну у французькій глибинці в ста кроках від славнозвісного мішленівського ресторану «Плакуча Верба». Ніби рукою подати, а така величезна прірва! По один бік кулінарних барикад — сім'я головного героя Гассана (Маніш Дайал) та їх закусочна з індійськими традиціями, затишною домашньою атмосферою та ароматами карі. З іншого — ресторан класичної французької кухні з невеликими порціями та вишуканими винами, де господарює холодна мадам Меллорі (ХеленМіррен). Ох, яка між ними буде війна! Не просто війна двох кухонь і ароматів…Війна різних ідеологій і культур!

«Я відчував, що в цій історії кулінарія може виступити як зброєю, так і маслиновою гілкою. І на роль головного розпалювача кухонної бійки я обрав Хелен Міррен. Ця роль створена для неї — вона акторка від Бога!» — розповідає продюсер Стівен Спілберг.

До речі, для ролі мадам Меллорі Хелен Міррен довелося опанувати французький акцент і вперше насправді познайомитись із французькою кухнею, адже в реальному житті вона «віртуозно» володіє хіба що тостером. А от її партнер по знімальному майданчику — індійський актор Ом Пурі, що виконав роль батька Гассана, — геніальний кухар не тільки в кадрі. З першого дня зйомок він кожен уїк-енд пригощав знімальну групу стравами індійської кухні. Не дивно, що фільм вийшов таким щирим і апетитним!

За кухонною плитою легендарній Хелен Міррен акомпанують молоді актори. Так, чарівний Маніш Дайал зіграв пристрасного кулінара-вундеркінда, якому вдається розтопити гарячими стравами холодне серце пані Меллорі! А канадська акторка Шарлотта Ле Бон, зірка гучних стрічок «Ів Сен-Лоран» та «Піна Днів», виконала роль помічниці шеф-кухаря ресторану «Плакуча Верба». Не дивно, що Стівен Спілберг і Опра Вінфрі запросили на одну з жіночих ролей саме Ле Бон: адже вона — втілення французької витонченості! Шарлотта дебютувала в кіно у фільмі «Астерікс і Обелікс в Британії» і всього за рік стала однією з головних зірок Франції: у стрічці про Ів Сен-Лорана вона виконала головну жіночу роль! Але перед тим, як потрапити в кіно, Шарлотті довелося пройти довгий шлях: вісім років вона працювала моделлю, потім вела прогноз погоди на французькому Canal +, де її помітили режисери та кастинг-директори!

За сюжетом фільму героїня Шарлотти Ле Бон (Маргеріт) плекає пристрасть не тільки до французьких соусів, а й до Гассана (Маніш Дайал). Відносини цих молодих людей нагадують хрестоматійну історію кохання індійського Ромео та француженки Джульєтти, які закохуються, незважаючи на ворожнечу двох кухонь і культур!

«Ви ніколи не відчували нічого подібного в кінотеатрі! Запах спецій проймає глядача крізь екран: імбир паморочить голову, кардамон зігріває, а чилі бадьорить. Спеції, смачна їжа та сила людських почуттів — це основні інгредієнти нашої кулінарної комедії», — розповідає Опра Вінфрі.

Отже, гурмани кіно, шанувальники кулінарних шоу та фільмів, ви залишитесь у захваті! Адже «Прянощі та Пристрасті» — на диво тепла історія про те, як їжа пов'язує людські серця, а запах спецій руйнує національні кордони!
Помилковий заголовок — Ищт Фззуеше! Yfqcvfxysif rjvtlsz ws'ї jctys «GHZYJOS NF GHBCNHFCNS» — d rsyj p 11 dthtcyz

12 Вересня, 17:26

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон