Настільна версія
мова | язык

Двоколісні хроніки 6: культурний проект гурту «Фолькнери»

2 Жовтня, 12:20

Поділитися:

1 жовтня о 13.00 на Майдані Незалежності, біля Стели відбулися проводи (прес-конференція), присвячені старту масштабної велоекспедиції «Від Майдану до Сіднея», яка присвячена єдності і миру в Україні.

Проект був започаткований у 2010 році Володимиром Муляром та Яриною Квіткою як цикл мистецьких вело експедицій по світу з метою популяризації народної культури, зокрема пісень, репрезентації українського фольклору за кордоном, колекціонування пісень різних народів, а також популяризації екологічного вело туризму.

Першу експедицію «Мармурове кільце» «Фолькнери» здійснили у 2010-му з України до Туреччини ( 3300 км, 73 дні). Її результат — фільм «Двоколісні хроніки: Мармурове кільце» — став призером усіх кінофестивалів, у яких брав участь: «Юшут» (Казань), «Грань» (Хабаровськ), «Сто дорог» (Санкт-Петербург).

Друга експедиція «Країна скарбів» відбулася у 2011 році в Україні від Ужгорода до Луганська (2011 км, 44 дні). Фільм про подорож переміг у номінації «Кращий телевізійний фільм» на фестивалі «Золоте курча-2012» та отримав спеціальний приз «За популяризацію та яскраву подачу народної пісенної творчості» на фестивалі «Сто дорог-2013» (Санкт-Петербург).

За останні три роки «Фолькнери» здійснили ще три етнографічні велоекспедиції : у 2012 – «Від Карпат до Апеннін» (Україна-Італія), у 2013- «Чорно-білі історії» (Чорне море-Біле море, фільм на стадії монтажу), у 2014 – «Волинь» (фільм на стадії монтажу). Загальна довжина маршрутів всіх експедицій вже сягає 11 000 км.

1 жовтня 2014 «Фолькнери» вирушать у наймасштабнішу подорож від Майдану до Сіднея. «Ми стартуємо із серця України – Майдану і повеземо у світ його дух, пісні, символи, історії, щоб дарувати їх людям на нашому шляху, — розповідає Ярина Квітка. — Ми не прагнемо встановити якийсь рекорд, лише прагнемо показати світові Україну і, у свою чергу, привезти до України 13 шматочків інакшого світу».

«
Як і в попередніх подорожах, ми збиратимемо музичний фольклор різних народів, — говорить Володимир Муляр, — і співатимемо на вулицях міст і сіл 14-ти країн українські пісні». Перебіг експедиції фіксуватиметься на відео, з якого потім буде змонтовано черговий фільм циклу «Двоколісні хроніки».

Учасники експедиції:
Володимир Муляр – автор проекту, 36 років, музикант гурту «Фолькнери». Організатор та учасник всіх експедицій проекту «Двоколісні хроніки» 2010-2014 рр., вело походів на Кавказ (Росія, Абхазія, 2007 та 2009 рр.), Татри (Польща 2006р.) та походів по Україні. Звукорежисер МА «Наш формат».
Ярина Квітка – співавторка проекту, 28 років, вокаліста гурту «Фолькнери». Випускниця міжнародної пересувної академії сценічних мистецтв (МАРА, Амстердам), спеціаліст з перфомансу. Учасниця всіх експедицій проекту «Двоколісні хронічки», вело походу в Абхазію (2009р.) та походів по Україні. Ведуча на радіо «Промінь». 
Помилковий заголовок — Ldjrjkscys [hjysrb 6^ rekmnehybq ghjtrn uehne «Ajkmrythb»

2 Жовтня, 12:20

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День боротьби з деградацією екосистеми

Сьогодні іменини святкують:

Микола, Христофор