Настільна версія
мова | язык

Вашого профілю немає в соцмережах? Але вони про Вас знають!

10 Жовтня, 15:37

Поділитися:

У всіх нас є друзі, які вихваляються тим, що не зареєстровані в соціальних мережах, і тому їх особисте життя захищене. Але нове дослідження показує, що у них є більше підстав турбуватися, ніж вони думають, пише Gizmodo.

Команда дослідників з Швейцарської вищої технічної школи Цюріха впевнена, що в соціальних мережах є інформація про всіх, зареєстровані вони на сайті чи ні. І хоча у вчених не було доступу до інформації Фейсбуку чи Твіттера, вони вивчили загальнодоступні архівні дані сайту Friendster. Вони виявили, що дані, що знаходяться там, надають деяку цінну інформацію про людей, які не зареєстровані на сайті, включаючи їх сексуальну орієнтацію, вік, статус відносин, професію і політичні переконання.

У статті доктор наук Девід Гарсія, який працює над проектом, показав, що алгоритми можуть добувати дані для передбачення сексуальної орієнтації людини з точністю до 60%, в ​​порівнянні з 5% у разі, коли програма просто «вгадує» її. Він вважає, що подібний аналіз може забезпечити аналогічні результати і для інших категорій. Цю інформацію стало можливо отримати завдяки тому, що Гарсія називає «тіньовими профілями». Використовуючи статистичний аналіз для вивчення смаків, думок і відносин людей, що користуються сервісом, можна застосувати отримані дані до людей, які сайтом не користуються. І зробити про них безліч висновків.

У той час як даним сайту Friendster вже більше десяти років, схожа інформація доступна у всіх соціальних мережах - питання тільки в тому, використовується вона чи ні. Іншими словами, Фейсбук має під рукою таку можливість і інженерів і статистиків, які можуть на швидку руку написати код для видобутку цієї інформації практично миттєво. І хоча Фейсбук заявляє, що в минулому на ньому «не було тіньових акаунтів або профілів - прихованих або яких-небудь ще - для людей, які не зареєстровані в сервісі», це не означає, що він не аналізує дані, щоб отримати більш глибоке розуміння людей.
Помилковий заголовок — Dfijuj ghjask. ytvf' d cjwvtht;f[& Fkt djyb ghj Dfc pyf.nm!

10 Жовтня, 15:37

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день пам'яті та примирення

Міжнародний день Червоного Хреста

Сьогодні іменини святкують:

Марк, Селіверст (Сильвестр)