Настільна версія
мова | язык

Новий альбом «Homin' songs» KOZAK SYSTEM і Тараса Чубая

11 Листопада, 13:48

Поділитися:

Вільний український багатоголосий спів, покладений на рифи музики реггі і даб, рівний і виважений приціл у глибинну пам’ять і молоде серце, лагідні ліки від інформаційного бруду, заслабкого перед силою духу козацької лірики. Це «Homin' Songs» або «Пісні самонаведення» − новий спільний CD класиків української рок-сцени Kozak System і Тараса Чубая, який вийшов у жовтні цього року на лейблі Comp Music з концертом-прем’єрою на Свято Покрови.

«Ми поєднали чоловічий хоровий спів, якого є не так багато, тим більше, серед рок-музикантів, з музикою реггі, на жаль, невідомою для українського слухача, — розповідає Володимир Шерстюк, Kozak System. — Поєднали це в такий природній спосіб, що самі здивовані яким чином вони одне в одного проникли, ці два абсолютно полярних стилі. Альбом став квінтесенцією десятка відібраних багатьма роками прослуховування автентичної музики пісень, які лягли на ритми сонячної Ямайки і дали самі по собі продукт, який вже не є ні реггі, ні автентичним співом. Це дійсно є чимось третім, що ще ніколи не робив ніхто в Україні, а, значить, взагалі на планеті. В якомусь розумінні це абсолютно унікальний музичний продукт. І його прем’єра — і українська, і світова».

«Пісні самонаведення» − це веселі і мудрі тексти народних козацьких пісень, вірші поетів Костя Москальця та Богдана Ігоря-Антонича. Вони не змушують і не переконують, але дають чіткий орієнтир і наводять фокус. Тому цей альбом лікувальний — він м’яко і спокійно робить музичну ін’єкцію, яка перебудовує кожну клітину і незворотньо налаштовує особистий приймач на потік справжнього, у міцному зв’язку з корінням. У ньому можна почути романтичну бандуру Івана Ткаленка, а в ілюстраціях і обкладинці CD впізнати талановиту руку художника Андрія Єрмоленка.

«Досконале, фармацевтично точне і тонке поєднання кількох «органік». Такий масштабний Back to the roots. Українське як світове, світове як українське. І доступне, і хітове, і народне, і стильне. Все водночас», — Андрій Бондар, поет, публіцист, перекладач

«З цією музикою, вільною від патетики, добре бути самим собою. Їй хочеться підспівувати, з нею легко танцювати і медитувати. Стаючи співучасниками цього співу, ми випускаємо на волю притлумлені енергії, розчакловуємо закуті тривалою німотою джерела власної автентичності. Уважно прослухавши альбом, розумієш, що саме його відчутно бракувало останніми роками – а, може, і все попереднє життя», — Кость Москалець, поет, прозаїк, літературний критик, музикант.

«Homin' Songs» незабаром вийдуть у Польщі на лейблі «Lou & Rocked Boys». В Україні альбом можна придбати в магазинах і на сайті «Наш Формат» nashformat.ua, в магазині «Джем» у Дніпропетровську, в онлайн-магазинах по всій Україні.
Помилковий заголовок — Yjdbq fkm,jv «Рщьштэ ыщтпы» ЛЩЯФЛ ЫНЫЕУЬ s Nfhfcf Xe,fz
11 Листопада, 13:48

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон