Настільна версія
мова | язык

В Україні створили перший оркестр імпровізаторів

14 Листопада, 12:47

Поділитися:

На музичній мапі країни з'явився унікальний колектив — «Український імпровізаційний оркестр». Презентація проекту та перший його виступ відбудуться 14 листопада на закритті фестивалю Free Fest, який проходить в Києві.

«Український імпровізаційний оркестр» — це живий організм, який грає музику не з заготовленого репертуару, а ту, що народжується спонтанно. «Кожен оркестрант намагається висловитися, доповнити або переконати партнерів і, тим самим, створює загальний замкнутий ланцюг», — стверджують автори проекту. До створення подібного колективу їх підштовхнуло розуміння того, що в Україні досить багато музикантів, чия виконавська майстерність дозволяє реалізувати такий складний задум. Вони також сподіваються, що виступи оркестру популяризуватимуть серед українців жанр імпровізаційної музики. У всьому світі починаючи з 1990-х років з'явилося чимало таких проектів.

Другий щорічний фестиваль Free Fest проходить в київському культурно-освітньому центрі «Майстер-клас». Його мета – знайомство публіки з виконавцями в жанрі академічної та імпровізаційної музики. Крім «Українського імпровізаційного оркестру», учасниками фестивалю є також проект Supremus, ансамбль Sed Contra, саксофоніст Юрий Яремчук і дует барабанщика Алекса Фантаєва і піаністки Олени Леонової.
Помилковий заголовок — D Erhfїys cndjhbkb gthibq jhrtcnh svghjdspfnjhsd

14 Листопада, 12:47

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день свободи слова в ЗМІ

Міжнародний день сонця

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Гаврило, Григорій, Микита, Олександр, Федір