Настільна версія
мова | язык

З держбюджету виділили 111 мільйонів гривень на українські фільми

5 Травня, 22:56

Поділитися:

На розвиток вітчизняного кінематографу в цьому році виділено з держбюджету 111 млн грн. Зокрема, в минулому році Україна отримала лише 24 млн грн.

«Ми вперше отримали 111 млн грн на розвиток вітчизняного кінематографа, з яких 61 млн - це державне замовлення, а 50 млн - це державна підтримка фільмів», - заявив голова Державного агентства з кінематографії Катерина Копилова.

Вона підкреслила, що зараз першочерговим завданням є розробка стратегії розвитку українського кінематографу. Крім того, вона розповіла, що держава хоче бачити у вітчизняних фільмах національну ідентичність та приналежність.

«Коли ми бачимо польське кіно, ми розуміємо, що це поляк, коли ми бачимо німецьке кіно, ми розуміємо, що це німці. Мені дуже б хотілося, щоб нове українське кіно відрізнялося національною належністю. Щоб глядачеві було зрозуміло, що це українська приналежність. Саме поштовх до такого індифікатора і є новим українським кіном. Давайте ми його запишемо, як нове українське кіно», - підкреслила Катерина Копилова.
Помилковий заголовок — P lth;,.l;tne dblskbkb 111 vskmqjysd uhbdtym yf erhfїycmrs askmvb

5 Травня, 22:56

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон