Настільна версія
мова | язык

Мобільна бібліотека з’явилась у харківському метро

2 Грудня, 00:33

Поділитися:

Відтепер у харківському метрополітені можна отримати вільний доступ до низки електронних книг. Щоб заохотити харків’ян до читання, на станції метро «Пушкінська» відкрили «Мобільну бібліотеку».

Інноваційна «Мобільна бібліотека» розпочала свою роботу 20 листопада в холі станції. Як повідомила начальник відділу зі зв'язків з громадськістю компанії «МТС Україна» Вікторія Рубан, на корінцях книг, намальованих на книжкових полицях, розміщені спеціальні QR-коди, за допомогою яких книги можна безкоштовно завантажити в електронних форматах на смартфони або планшети через Wi-Fi. 

«Кажуть, що люди зараз мало читають, але ми з цим не згодні. Може, тримати звичайну книгу в руках і нецікаво, але якщо дати людині літературу в електронному вигляді, то вона її з задоволенням читатиме. Тому разом із міською владою ми відкриваємо першу в Україні, а, може, і в світі, підземну мобільну бібліотеку в метро. Схожі бібліотеки вже працювали в Києві, Львові, Житомирі, але на поверхні. У Харкові дуже багато молоді, студентів. І рівень користування смартфонами в місті набагато вищий, ніж в Україні. Так, якщо по країні цей показник становить близько 25%, то в Харкові — понад 40%», — зазначила Вікторія Рубан. 

У мобільній бібліотеці представлено понад 500 книг українською, російською та англійською мовами різних жанрів, включаючи класику і твори сучасних зарубіжних і вітчизняних авторів. Як зазначили ініціатори акції, чимало з представлених книг завантажити безкоштовно в інтернеті досить проблематично, але їх абсолютно вільно можна отримати в мобільній бібліотеці, оскільки компанія купила права на ці твори. За словами Вікторії Рубан, незабаром планується оновити колекцію новими книгами. 

Поруч зі стелажами якийсь час працюватимуть мобільні бібліотекарі, які допоможуть усім бажаючим налаштувати їхні гаджети і покажуть, як завантажувати книги. Також інструкцію із завантаження можна прочитати власне на стелажах.

Мобільна бібліотека на ст. м. «Пушкінська» працюватиме до Нового року, але якщо в компанії «МТС Україна» побачать, що це нововведення користується популярністю серед харків'ян, то віртуальне сховище книг може продовжити свою роботу і наступного року.

У метрополітені безкоштовно працюватиме Wi-Fi, а на станціях працюватимуть точки налаштування гаджетів для користування бібліотекою. 

Проект створений компанією «МТС Україна» та міською радою Харкова.
Помилковий заголовок — Vj,skmyf ,s,ksjntrf p’zdbkfcm e [fhrsdcmrjve vtnhj

2 Грудня, 00:33

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван