Настільна версія
мова | язык

Мовою жестів про свободу

2 Грудня, 16:45

Поділитися:

Вєта Козакова розповіла про роботу над кліпом «Всё только в наших руках!». Творчі та кадрові пошуки, мова жестів і неймовірна щирість - все це втілилося у проекті Вєти Козакової, офіційний реліз якого відбувся у листопаді цього року до річниці Революції Гідності. Цей ролик зворушив прихильників співачки, бо промовляє дуже відверто і проникливо про найголовніше.

- Як народилася ідея для кліпу? Навмисне чи випадково знайшлися представники різних країн і народів? Де ти їх знайшла?
- Ідея кліпу народилась ще при написанні пісні. Хотілося достукатись до кожного. А потім вирішила показати приклади країн, які пережили ситуації, схожі з Україною. Не полініться, подивіться документальні фільми про ці країни і ви побачите, що все одне і те саме! Тільки люди інші...
Харків - студентське місто. Тому знайти представників обраних країн було не важко. І взагалі, коли в тебе є друг грузин, нічого не важко. Гага поміг мені знайти сірійця, іракця і афроамериканця. Коли прийшов Маріо (афроамериканець), я була дуже приємно здивована, бо Маріо достатньо відома фігура в Харкові. Круто, що він погодився бути лицем всієї Африки. З Каріною (Ізраїль) ми знайомі давно. Вважаю Каріну найяскравішою представницею єврейок.


- Як ти навчилась мови жестів?

- Даша (мій вчитель) приїхала до мене спеціально з Жовтих Вод (Дніпропетровська обл.) вночі перед зйомками кліпу. Ми не були знайомі до цього. Нас звела одна наша спільна знайома Оля Йолтишева. Ми випили «каву-чай» і почали... Даша також була на знімальному майданчику, слідкувала щоб все було правильно, за що їй щиро дякую!

- Були якійсь цікаві випадки під час зйомок?
- Ну про мову жестів за ніч я вже розказала. Смішно було, коли шукали акторів для кліпу: всі іноземні дівчата чомусь відмовлялись, занадто дивною їм здавалась пропозиція прийти на певну годину в певне місце "на зйомки". Через це з жінок в кліпі тільки відважна Каріна. Для того, щоб іракець щиро сміявся вкінці кліпу, сірієць розказував йому анекдоти. Маріо постійно кивав головою в такт пісні! Це у них в крові! Вже потім, при монтажі, ми мали обирати кадри, де це найменш помітно. В моєму інстаграмі можна побачити як шикарно Маріо танцює. Гага не приніс прапор, пояснивши це тим, що він в нього на паличці. В грузина не може бути найменший прапор, але ми виправдали це тим, що Гага представляє не тільки грузин, а ще і абхазів і осетин. Каріна скористалась нагодою, що знімалась останньою і зробила собі з моїм оператором чудову фотосесію. Всі йшли додому з шоколадками. А телевізор після зйомок феєрично викинули.

- Ти розповіла, що пісня була написана вже давно, зараз вона тематично близька до теми Майдану, а що тоді спонукало тебе до таких текстів?

- Якісь новини певно... Я вже не пам'ятаю... Слова почали приходити. Я не супротивилась.

- Хто допомагав тобі при зйомках?
- Оператором і монтажером кліпу є талановитий і вже відомий вам по кліпу на пісню "Моє буття" Антон Пєчніков. Макіяж, ввімкнення і вимкнення музики, чай, затишок і гармонія на знімальному майданчику, смачнючі вечері при монтажі - Аня Троцко. Спонсор - Захарова Зоя. А також всі, зазначені вище. Я їм всім безмежно вдячна. Збулася моя мрія.Візуалізація пісні багато чого дала. У дуже багатьох кліп викликає потрібні емоції. А це найголовніше. Миру вам!
Помилковий заголовок — Vjdj. ;tcnsd ghj cdj,jle
2 Грудня, 16:45

Поділитися:

Автор статті: Марта Бенишин
За матеріалами: prkatrinbasarab.com

Теги: xfactor, Вєта Козакова, PRPKB

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День звукорежисера в Україні

Сьогодні іменини святкують:

Денис