Настільна версія
мова | язык

NASA офіційно оголосило про плани по відправці людей на Марс

3 Грудня, 18:52

Поділитися:

Національне управління із повітроплавання і дослідження космічного простору має намір відправити людей на Марс за допомогою багаторазової капсули Orion. Гучна заява NASA була зроблена в офіційному твіттері відомства у зв'язку із запуском космічної капсули Orion, наміченим на 4 грудня.

У першому випробуванні безпілотний Orion облетить Землю два рази протягом чотирьох з половиною годин, після чого скине в Тихий океан тестовий вантаж, який буде підібраний морським флотом США. Експеримент необхідний, щоб перевірити критично важливі механізми модуля, включаючи функцію скасування запуску при виявленні несправностей.

Надалі NASA планує почати тестування Orion з екіпажем із чотирьох осіб. В рамках першої експедиції, яка пройде близько 2025 року, відомство має намір перенаправити астероїд на місячну орбіту, після чого висадити на нього людей і взяти зразки поверхні.

До 2030 року, зібравши всі необхідні дані про те, як поводиться людське тіло при тривалому знаходженні в космосі, і рівні радіації на Марсі, NASA має намір відправити екіпаж на «червону планету».

«
Марс є важливою точкою для дослідження за допомогою роботизованих і людських екіпажів в рамках розширення нашої присутності в Сонячній системі. Інформація про його розвиток в порівнянні з розвитком Землі допоможе нам зрозуміти історію нашої власної планети і визначити її майбутнє. У минулому Марс був придатний для життя. Подальші дослідження допоможуть нам розкрити фундаментальну загадку космосу: чи є життя за межами Землі?» — заявило відомство.

Заява NASA була зроблена на тлі бурхливого інтересу до теми освоєння космосу після успішної посадки безпілотного модуля на комету 12 листопада. Двома тижнями раніше глава Tesla Motors Елон Маск, що також займається космічними розробками у своїй компанії SpaceX, заявив, що освоєння Марса — єдиний спосіб врятувати людство.
Помилковий заголовок — ТФЫФ jaswsqyj jujkjcbkj ghj gkfyb gj dslghfdws k.ltq yf Vfhc

3 Грудня, 18:52

Поділитися:

Джерело: tjournal.ru

Теги: NASA, Марс

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій