Настільна версія
мова | язык

«Укранімафільм» завітав з новими фільмами на міжнародний фестиваль анімації

9 Грудня, 22:08

Поділитися:

28 листопада у Київському  Будинку кіно розпочався міжнародний ХХІ фестиваль анімаційних фільмів «Крок». Кіностудія «Укранімафільм» традиційно взяла участь у фестивалі, підготувавши для глядача не тільки нові стрічки, а й майстер-клас і подарунки.

Фестиваль розпочався майстер-класом Олега Педана — видатного сценариста, режисера, талановитого викладача. За період роботи на студії «Укранімафільм» Олег Педан створив ряд унікальних анімаційних фільмів: «Світла особистість» (2001), «Нікого немає вдома» (2003), «Ключ» (2004), «Найменший» (2006), «Двісті перша» (2013) тощо. 

Завітали на фестиваль і творці першого за часи незалежності українського повнометражного анімаційного фільму «Бабай» від студії «Укранімафільм». У день закриття фестивалю, 30 листопада режисер фільму Марина Медвідь і сценарист Вадим Шинкарьов представили глядачам анонс фільму і запросили відвідувачів фестивалю на прем’єру «Бабая», яка відбудеться 18 грудня на великих екранах країни. Тим часом актор Валерій Чигляєв провів для відвідувачів конкурс на знання історії студії «Укранімафільм». Переможці отримали запрошення на прем’єру фільму «Бабай» і ексклюзивний подарунок – футболку з логотипом фільму. 

Перед офіційним закриттям фестивалю відбувся показ українських прем’єр, серед яких, наприклад, анімаційна стрічка режисера студії «Укранімафільм» Манука Депояна – «Халабудка» (2014). Фільм створювали протягом 9 місяців 10 художників.

«Халабудка, старий будиночок, на якому час залишив свій слід. Історія маленького Халабудки - це історія про дорослішання, про пам'ять, подяки і любові до свого коріння. Я часто бачив такі будиночки. Їх руйнують в той час, коли вони мають право на існування», — говорить про свій фільм режисер Манук Депоян. Автор сценарію «Халабудки» — Наталя Гузєєва, дитяча письменниця, автор сценарію відомих мультфільмів «Капітошка» (1980) і «Як Петрик П'яточкін слоників рахував» (1984). 
Помилковий заголовок — «Erhfysvfaskmv» pfdsnfd p yjdbvb askmvfvb yf vs;yfhjlybq atcnbdfkm fysvfwsї

9 Грудня, 22:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день танцю

Сьогодні іменини святкують:

Агапія, Василиса, Галина, Ірина, Леонід, Ніка, Федора