Настільна версія
мова | язык

«Бабай» зібрав у прокаті першого тижня майже мільон гривень

26 Грудня, 14:38

Поділитися:

18 грудня відбулась всеукраїнська прем’єра першого українського прокатного фільму «Бабай» (реж. Марина Медвідь). Фільм, створений на легендарній студії анімації «Укранімафільм», вийшов у 104 кінотеатрах України. За перший тиждень прокату збори мультфільму «Бабай» наближаються до мільйона – 960 тис. гривень.

«Чудовий старт! – каже продюсер проекту і генеральний директор студії «Укранімафільм» Едуард Ахрамович. – Наразі ми маємо результати першого тижня. На мультфільм «Бабай» прийшло 25 600 українських глядачів. Наприклад, за перший тиждень перегляду «Сімейки монстрів», яка стартувала у 123 кінотеатрах України, цифра зборів всього на триста тисяч більша ніж у «Бабая». А «Бджілка Майа» зібрала за перший тиждень п’ятнадцять тисяч глядачів і трохи більше півмільйона гривень. Диснеївський блокбастер «Супер шестірка» за перший тиждень зібрала трохи більше трьох мільйонів гривень при 160 кінотеатрах. І це з бюджетом в $165 000 000! Чому я ретельно наголошую на цифрах?! Я перерахував комерційні і досить відомі анімаційні проекти, які нещодавно з’явились в українських кінотеатрах. З об’єктивних причин «Бабай» не зміг конкурувати з ними виробничим та промо бюджетами. І не дивлячись на це, ми не «загубити обличчя»: глядач пішов на «Бабая» і ми зібрали майже мільйон – 960 000 грн за перший вікенд. Моя мета довести кількість глядачів «Бабая» до 200 тисяч. Цифри говорять про те, що українська анімація конкурентоспроможна. Як продюсер, я має надію, що наступні проекти, які плануються на студії «Укранімафільм», зможуть тільки зміцнити позиції національної анімації».

Прокат мультфільму «Бабай» має також благодійну складову – одна гривня з кожного проданого квитка заощаджується і буде передана на підтримку дітей тимчасових переселенців. З першого прокатного тижня у соціальних мережах на офіційній сторінці студії «Укранімафільм» розпочалась промо-акція #Бабайдітям для інформаційної підтримки акції. 
Помилковий заголовок — «<f,fq» ps,hfd e ghjrfns gthijuj nb;yz vfq;t vskmjy uhbdtym

26 Грудня, 14:38

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон