Настільна версія
мова | язык

Фолькнери записали «Колядку на Же» та зняли кліп в Ірані разом з місцевим музикантом

4 Січня, 11:14

Поділитися:

Фолькнери та їхній новий іранський друг, музикант Рогам Азарпіра, презентують кліп та пісню «Колядка на Же» і тим самим поздоровляють всіх українців з Різдвяними святами. Дана пісня – перша ластівка проекту Фолькнерів «Двоколісні хроніки – 6», в якому музиканти, подорожуючи на велосипедах від України до Австралії, планують записати цілий альбом спільно з музикантами різних країн свого маршруту.

Наприкінці грудня Фолькнери (Ярина Квітка та Володимир Муляр) потрапили до міста Занджан, що в Ірані. Випадково познайомились з місцевим музикантом Рогамом і зрозуміли, що один одному цікаві. Того ж вечора почали імпровізувати. Співпраця завершилась спільною піснею та кліпом на неї. Це традиційна українська колядка з нетрадиційним аранжуванням, що дуже притаманно Фолькнерам. Рогам Азарпіра тут грає на народних іранських інструментах каманче та сетарі.

Ярина Квітка: «Першого вечора, після знайомства, хлопці почали грати: Рогам взяв каманче, Володя барабан, я їм підспівувала. «Колядка на Же» чудово лягла на іранські награвання, тому на ній і зупинились. До речі, цю пісню ми відшукали в Західній Україні під час однієї з наших велоекспедицій. Записавши пісню, ми на цьому не зупинилися – понесло далі в засніжені гори поблизу Занджана. Саме там знімали кліп на дану пісню. Також використовували й іншу локацію – місцеве арт-кафе. Відзняли все швидко – за один день».

Записом пісні, аранжуванням, зйомкою та монтажем займався Володимир Муляр: «Я люблю такі моменти як цього разу, коли пісня створюється швидко і легко, на одному диханні, коли взяв інструмент і з перших акордів зрозумів: ось воно! Звісно, не завжди те, що створюється швидко, є ідеальним в художньому плані, але можу сказати точно: воно завжди є найбільш справжнім і найбільш щирим. Саме такою у нас вийшла «Колядка на Же».

Наразі Володимир та Ярина продовжують веломандри Іраном в пошуках місцевого пісенного фольклору, подолавши від старту на Майдані Незалежності вже понад 4000 км. Спостерігати за перебігом експедиції ви можете на каналі проекту в Youtube.

Музика:
Фолькнери: Ярина Квітка та Володимир Муляр
Іранський музикант – Рогам Азарпіра
Пісня – народна
Режисура та монтаж – Володимир Муляр
Відзнято в Ірані

Помилковий заголовок — Ajkmrythb pfgbcfkb «Rjkzlre yf :t» nf pyzkb rksg d Shfys hfpjv p vscwtdbv vepbrfynjv
4 Січня, 11:14

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван