Настільна версія
мова | язык

Дитячі книги, які варто перечитати дорослим

22 Січня, 11:16

Поділитися:

Олдос Хакслі говорив: «Не годиться ставати дорослим, не прочитавши всіх дитячих книг». Ми з ним згодні і вважаємо, що надолужити згаяне можна в будь-якому віці. Тому що дійсно гарні дитячі книжки пишуться не тільки і не стільки для дітей. У них все по-справжньому: любов і дружба, тому дорослим теж дуже корисно читати і перечитувати їх.

У цьому огляді зібрано саме такі книги, які сьогодні, з висоти свого віку, кожен прочитає по-новому.

Льюїс Керролл «Аліса в Країні чудес»
Мабуть, найкраща книга в жанрі абсурд, настільки улюблена багатьма поколіннями. Багато хто навіть вважає, що божевільна історія дівчинки, що провалилася в кролячу нору, розрахована виключно на дорослих: надто багато в ній логічних, філософських і математичних «заморочок».

Туве Янссон «Країна мумі-тролів»
Дивно, але історії про чарівних мумі-тролів нібито ростуть разом з нами. Перечитані сьогодні, вони не здадуться вам безглуздими, наївними або дитячими. Ви знайдете в них те, що потрібно саме зараз і саме вам - спокійну добру мудрість, відчуття любові і захищеності.

Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра»
Книга, яка нагадає вам про те, що можна «прогнути» світ під себе, маючи в арсеналі лише відро з фарбою і пензель. Стартапери, бізнесмени і підприємці, беріть на замітку. А також це чудова історія для кожного, кому нудно жити і хочеться повернути безтурботність дитинства і дух пригод.

Антуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц»
Якщо ви з жахом усвідомлюєте, що стали занадто дорослими - перестали дивитися на зоряне небо і задавати питання, почали вимірювати життя цифрами, розлюбили квіти - перечитайте «Маленького принца». Це одна з тих книг, яка здатна повернути людині самого себе.

Алан Мілн «Вінні-Пух і всі-всі-всі»
Іноді по-справжньому мудру пораду може дати тільки той, у кого в голові тирса. За видимою простотою оповідань про плюшевого ведмедика та його друзів приховується ціла філософія, а деякі вчені на прикладі Вінні-Пуха навіть описують всю суть даосизму. Ми так далеко йти не закликаємо: просто читайте, згадуйте дитинство і насолоджуйтеся.

Астрід Ліндгрен «Пеппі Довга панчоха»
Ця книга з нашого списку - тільки для дітей, причому вона сподобається всім дітям від 6 до 86 років. В ній - справжнє непереможне зло, яке змушує горіти очі від захоплення. Концентрат оптимізму і радості життя. І ще один привід задуматися - а чи не перетворився я в старе відро?

Джон Р.Р. Толкін «Хоббіт, або Туди і назад»
«Хоббіт», який очолив список культових книг ХХ століття, - далеко не звичайна твір. Це альтернативний світ, подорожуючи по якому ти волею-неволею починаєш краще розбиратися у власному житті, у своїх відносинах з навколишньою дійсністю. Можливо, в цьому секрет нестаріючої саги Толкіна?

Джеймс Баррі «Пітер Пен»
Як так вийшло, що ми розучилися літати? Чому дітям знайоме це відчуття польоту, прямолінійності і глибини почуттів, любові та відсутності сорому за неї, а дорослим - вже ні? Можна назавжди залишитися дитиною - чи потрібно? «Пітер Пен» - одна з тих казок, яка стає для дорослих пронизливим одкровенням. Неможливо відірватися, а після прочитання неможливо викинути з голови.
Помилковий заголовок — Lbnzxs rybub? zrs dfhnj gthtxbnfnb ljhjckbv

22 Січня, 11:16

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день праці

Сьогодні іменини святкують:

Аксен, Антон, Віктор, Юхим, Зинон, Ізот, Іван, Кузьма, Фелікс