Настільна версія
мова | язык

Тутанхамону в музеї відрізали бороду

25 Січня, 15:15

Поділитися:

Співробітники Каїрського єгипетського музею випадково відламали бороду від маски фараона Тутанхамона. Про це повідомляє The Daily Mail. Досі невідомо, як це сталося: бороду або випадково відкололи при очищенні маски, або зрізали через те, що вона сама почала відвалюватися. 

Проте всі служителі заявили, що керівництво музею зажадало негайно виправити ситуацію. Це було зроблено з допомогою явно непридатного для таких цілей клею. Тепер між головою і бородою фараона виразно проглядається щілина. Один із служителів заявив, що клей засох на лицьовій частині маски. Його колега взявся відчищати його шпателем, що залишило добре помітні подряпини на поверхні артефакту. Директор музею Махмуд аль-Хаваги підтвердив лише факт наявності на похоронній масці напівпрозорої клеючої речовини. 

Тутанхамон (Тутанхатон) — фараон Стародавнього Єгипту з XVIII династії Нового царства, що правив приблизно в 1332-1323 роках до нашої ери. Його гробниця — єдина, яка практично не розграбована, дійшла до вчених. Об'єкт виявили в 1922 році єгиптолог археолог Говард Картер і лорд Карнарвон. У гробниці збереглися численні прикраси, а також прикрашений бірюзою саркофаг з чистого золота з муміфікованим тілом фараона.
Помилковий заголовок — Nenfy[fvjye d veptї dslhspfkb ,jhjle

25 Січня, 15:15

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Семен, Степан (Стефан)