Настільна версія
мова | язык

Як Гайдамаки «Укроп» знімали

25 Січня, 20:34

Поділитися:

Нова відеоробота українського рок-гурту «Гайдамаки» на пісню «Укроп» користується неабиякою популярністю у глядачів. Лише за кілька днів після прем’єри, кліп встиг зібрати більше ніж 100 тисяч переглядів на офіційному видеоканалі гурту в інтернеті.

Олександр Ткачук, український військовослужбовець, учасник АТО та за сумісництвом автор слів і режисер відео «Укроп» поділився своїми думками щодо створення пісні та кліпу: «
Вкотре пересвідчився, що нічого в житті випадково не стається. Віршованих текстів я не писав ще зі школи, але восени, в мене з’явився вірш. Так от після нього, а він вийшов таким, дещо самокритично-страждальним, виникла ідея написати позитивну пісню, яку б співали усі, і щоб вона стала одним із символів єдності українців. І я почав писати. Десь два тижні мучив-мучив по кілька слів вискакували, але відчував, що щось не те. А потім зненацька прийшло. Коли вже був готовий текст, я відчував, що пісня матиме успіх. Те як робився кліп – це сучасна ситуація в Україні. Є проблема, хтось її озвучує, всі збираються і безкорисно допомагають. Саме тому, ми українці, сильні, єдині і непереможні! Слава Україні!»

Олександр Ярмола, вокаліст гурту Гайдамаки: «Коли Сашко (Олександр Ткачук) запропонував нам виконати пісню на його слова, я попросив його наспівати їх по телефону, і зразу зрозумів, як ми її зробимо. Тоді ж він мені розказав ідею кліпу. Робили ми все дуже швидко. Хотіли встигнути з піснею – подарунком до Нового року. Ми займалися музикою, Сашко – відео. Він знімав нас у неділю, а на понеділок була назначена презентація! Сцена з боксом виникла випадково. Я зустрів свого друга, мікс-файтера Петра Барчука на концерті, напередодні зйомок кліпу. До того ми з ним півроку не бачились. Взагалі, ідея позитивної і гордої пісні-посвяти нашим воїнам дуже мені подобається! Я дуже вдячний усім хто взяв участь та сприяв роботі над піснею і відео».

Кілька цікавих фактів про зйомки кліпу «Укроп»:
1. Кліп в основному знімався у Львові – можна сказати в столиці «Укропів».
2. Маленького хлопчика звати Тимур, він син російськомовних українських патріотів.
3. Бабусю звати Лавра, їй 76 років, та коли спілкуєшся з нею, таке відчуття, ніби їй 20. Одним словом молода і жвава. З вересня вона плете маскувальні сітки і збирає допомогу для військових у Львові в одній із церков.
4. Дідусь – народний артист України, актор театру ім. М. Заньковецької Степан Глова.
5. Батько – Святослав Ігорович, йому 26 років, коваль і козак від Бога, його кузня у Шевченківському Гаю у Львові. Учасник шоу «Герої та коханці».
6. Козаки: гопаківець і той, хто б’є в литаври, вже роками займаються відновленням та збереженням козацьких традицій: одягу, побуту, бойового мистецтва, зброї.
7. Солдат – львівський художник-ілюстратор.
8. Мама – Софія. Мудра жінка.
9. Школярка – насправді студентка, яка теж прийшла плести маскувальну сітку у церкву, в якій волонтерить бабуся Лавра.
10. «Гайдамаків» і бокс знімали у Києві. Того, кого б’ють, звати Петро. Він лікар-хірург.
11. Місце, де знімали козаків і солдата – Баба Род, язичницьке капище, дуже сильне енергетично. Звідти, кажуть, колись Львів розродився. Там панує жіноча енергія, яка дає чоловічу силу.
12. І чарівний балет – юні дівчатка і спритні хлопці дуже швидко вивчили танець і круто станцювали!

Нагадаємо, що пісня «Укроп» увійде до нового альбому гурту «Гайдамаки», вихід якого заплановано на квітень 2015 року.
Помилковий заголовок — Zr Ufqlfvfrb «Erhjg» pysvfkb
25 Січня, 20:34

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків