Настільна версія
мова | язык

У Мистецькому Арсеналі відкривається міжмузейний етно-проект

3 Лютого, 14:53

Поділитися:

Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал» 5 лютого презентує проект ВІКНА. У виставці вперше експонуватимуться 100 унікальних українських костюмів кінця ХІХ - початку ХХ ст. із провідних музейних колекцій. Наскрізним мотивом експозиції стане галерея світлин вікон українських хат з різних куточків України, зібраних етнографом, дослідником, митцем Петром Гончаром у його мандрівках та експедиціях.

У рамках проекту на відкритті буде представлено спеціальну музичну програму від етно-колективів з різних регіонів України: «Гуляй Город», «Роксоланія», «Серпанок», фольклорний гурт із с. Козацьке, що на Чернігівщині, та гурт «Древо», с. Крячківка з Полтавщини. В експозиції проекту звучатиме і справжній фольклорний спів, і етно-джаз, і душевна народна пісня у сучасній інтерпретації.

Буде цікавою і освітня програма арт-проекту ВІКНА, де познайомлять з традиціями створення народного костюма, символізмом його орнаментації, роллю у суспільних відносинах. А для дітей і підлітків приготували тематичну серію цікавих подій – майстер-класів, воркшопів, презентацій, вікторин, конкурсів, інтерактивних екскурсій. Всі активності будуть пов’язані з українською народною культурою і традиціями, народним мистецтвом, історією народного костюма, українською символікою та особливостями побуту.
Помилковий заголовок — E Vbcntwmrjve Fhctyfks dslrhbdf'nmcz vs;veptqybq tnyj-ghjtrn

3 Лютого, 14:53

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків