Настільна версія
мова | язык

Українець отримав шанс полетіти на Марс

19 Лютого, 15:03

Поділитися:

Український інженер став одним з 100 кандидатів, які пройшли відбір компанії Mars One для польотів на Червону планету.

На сайті Mars One розміщена коротка презентація потенційного астронавта - 26-річного українця на ім'я Сергій(прізвище не називається). На сторінці кандидата зазначається, що він давно мріє про космічні подорожі. «Я Бортінженер в Інституті космічних досліджень України. Мені подобається науковий простір та створення космічних технологій. У мене є дві причини, щоб полетіти на Марс. По-перше, моя мрія літати в космос. Я завжди мріяв досліджувати інші світи, особливо Марс. По-друге, людство вже давно готове досліджувати дальній космос», — описує себе Сергій. Серед інших своїх інтересів він назвав: трекінг, лижі, скелелазіння, біг, подорожі, гітара, техніки виживання.

У якості претендентів на участь у польоті на Червону планету компанія обрала 50 чоловіків та 50 жінок. Для підсумкового відбору необхідно 24 члени екіпажу. Після початку реєстрації на проект, в число претендентів записалися понад 165 тисяч чоловік. Після інтерв'ю і медоглядів список звузився до 100. Сама місія на Марс намічена на 2024. Учасники повинні будуть стати засновниками постійної колонії.

Mars One - нідерландська компанія, заснована Басом Лансдорпом для організації людської колонії на Червоній планеті. У травні 2018 року в рамках проекту планується відправити до Марса тестовий модуль, а в середині 2020-х - вже і людей.

З місії компанія збирається влаштувати реаліті-шоу: всі події, що відбуваються Mars One має намір транслювати в режимі реального часу.
Помилковий заголовок — Erhfїytwm jnhbvfd ifyc gjktnsnb yf Vfhc
19 Лютого, 15:03

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків