Настільна версія
мова | язык

Музика Майдану: пісні, що стали підтримкою у боротьбі за справедливість

21 Лютого, 00:31

Поділитися:

Минулорічні буремні події на Майдані не обійшлися без революційних пісень, які надихали, підтримували, і врешті кожна з яких ставала окремим гімном Євромайдану, йдеться у марафоні ТСН. 

Під їх мелодію плакали, проводжали у останню путь, і сотнями тисяч об'єднувалися. Це пісні переважно українських виконавців, які після подій на Майдані вже увійшли в історію Революції гідності. Давайте разом згадаємо, як сміялися і плакали, як зігрівалися і танцювали на морозі. 

Першою і найактивнішою серед зірок була співачка Руслана. Вона відчайдушно підтримувала мітингувальників, чи не кожну ніч була разом з майданівцями. Серед співачок, які активно підтримували Майдан, була й Марічка Бурмака. «Те, що відбувалося 20 лютого - в мене навіть мурашки по шкірі йдуть. Це не забудеться просто ніколи. Не можна спокійно жити після цього. От ви мені казали: давайте зустрічатися на Майдані. На Інститутській - я там спокійно пройти не можу», — поділилася Бурмака. 

Біля стели ледве стримували емоції хлопці з гурту «Козак-систем». Рік тому їхній хіт «Брат за брата» став народним. Згодом його заспівали понад 20 провідних українських виконавців. Але тепер хлопці виконувати цю пісню на концертах відмовляються. Кажуть — для неї є лише одне місце. 

На початку грудня на Банковій з'явилося фортепіано у патріотичних кольорах. До нього підходили абсолютно випадкові люди і грали, тим самим стримуючи від наступу бійців внутрішніх військ та «Беркуту». «Мій батько запропонував поставити цей рояль перед міліцією, як дуже такий великий жест, щоб демонстративно показати, що ми з ними не битись хочемо, а спілкуватись», — сказав власник інструменту, львів'янин Маркіян Мацек. 

Українська лемківська пісня.  «Плине кача». Її переспівав гурт «Пікардійська Терція» і вона стала знаковою. Пісня-реквієм. Вже рік виконувати її на своїх концертах «піккардійці» теж відмовляються. І називають цю пісню пророчою. 

А от гурт «Ляпис Трубецкой» незадовго до подій на Майдані написав славнозвісну пісню «Воины света». А кліп білоруси присвятили саме українській революції гідності. 

Проте найбільший подарунок активістам зробив гурт «Океан Ельзи», відігравши гучний концерт в центрі столиці в старому складі. Гітарист Павло Гудімов, бас-гітарист Юрій Хусточка, барабанщик Денис Глінін, клавішник Дмитро Шуров і Святослав Вакарчук.  «Золотий» склад гурту вперше за багато років зібрався заради Майдану. 
Помилковий заголовок — Vepbrf Vfqlfye^ gscys? oj cnfkb gslnhbvrj. e ,jhjnm,s pf cghfdtlkbdscnm
21 Лютого, 00:31

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин