Настільна версія
мова | язык

Перший тиждень українського кіно пройде в Талліні

21 Лютого, 18:49

Поділитися:

З 18 по 23 лютого в столиці Естонії Талліні вперше проходить Тиждень українського кіно. Фільми мають безліч нагород світового і національного масштабу. Буде показано 6 повнометражних стрічок і один збірник короткометражок.

Представниками заходу стали голова Держкіно Філліп Іллєнко, режисери Олесь Санін, Вікторія Трофименко і Валентин Васянович, та продюсери Ія Мислицький і Максим Асадчий.

Всі плановані до показу картини мають нагороди світового чи національного масштабу: «Карденас» В. Васяновича, «Поводир» Саніна, і «Плем'я» Слабошпицького.

У програмі короткометражних фільмів беруть участь шість українських кінострічок, переможців Одеського, Київського і Варшавського фестивалів. Це «Затичка» Сії Титової, «Магазин співочих птахів» Анатолія Лавренішина, «Листопад» Марії Кондаковой, «Обличчя» Миколи Романченко. Перед переглядом фільмів відбудеться зустріч естонських та українських режисерів і продюсерів, де планується обговорити вплив кіномистецтва на громадськість.

Пилип Іллєнко зазначив, що цей захід має велике значення. Адже кіно, як ніщо інше здатне представляти країну, а під час важкої ситуації, що склалася в Україні, наша країна сподівається крім демонстрації кращих елементів свого кінематографа, знайти однодумців і союзників.

Організований Тиждень українського кіно Державним агенством України з питань кіно, Естонським кіноінститутом і Естонською дистриб'юторською компанією.
Помилковий заголовок — Gthibq nb;ltym erhfїycmrjuj rsyj ghjqlt d Nfkksys

21 Лютого, 18:49

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День музеїв

День науки в Україні

Сьогодні іменини святкують:

Адріан, Іван, Ірина