Настільна версія
мова | язык

Що означають модні терміни

14 Березня, 00:49

Поділитися:

У кожній професійній сфері є свої терміни, зрозуміти які людям, далеким від цієї індустрії, буває важкувато. Така ж історія спостерігається і в моді: баєри, шопери, кутюр'є і фешіоніста - хто всі ці люди?

Більшість модних термінів виникло у французькій мові, тому що, як відомо, світовою столицею моди завжди був і буде Париж. Ми зібрали кілька цікавих професійних слів, щоб ви могли заповнити прогалини у своєму модному лексиконі.

Pret-a-porter - «прет-а-порте» з наголосом на останній склад - цей термін використовується для позначення так званого «готового одягу», створюваного брендами для масового виробництва.

Haute Couture правильно читається «від кутюр», так що забудьте про варіант «хот кутюр» - це трохи інша історія! Термін позначає високу моду - люксовий сегмент модного ринку. Кожна сукня від кутюр створено вручну в єдиному екземплярі.

Couturier - «кутюр'є» - дизайнер, який створює колекції високої моди. До речі, це горде звання може носити не кожен модельєр, а лише прийнятий у Синдикат Високої моди. Для цього потрібно виконати безліч строгих правил, що існують уже майже сотню років.

Fashionista - «фешионіста» - це людина, одержимий модою і трендами. Фешионіста знає все про поточні колекції і, не замислюючись, скаже вам, в якому році Ів Сен-Лоран запропонував дівчатам одягатися в смокінги. Це слово не відмінюється і не змінюється у множині.

Bandeau - «бандо» з наголосом на «о» - тип жіночої білизни - топ, що складається з однієї широкої смужки тканини, без бретелей або кісточок.

Buyer - «байєр» - людина, що займається закупівлями нових колекцій для брендів. Але все не так просто - байєр аналізує потреби ринку і особливості попиту, з'ясовує, які кольори та моделі воліють мешканки певних країн, стежить за реалізацією товару.

Lookbook - «лукбук» - це портфоліо нової колекції, тобто фотосесія в єдиному стилі, що представляє ключові моделі сезону.

Show-room - «шоурум» - це студія будь-якого бренду, де представлені зразки моделей з нової колекції, які модні редактори можуть взяти для зйомок. 
Помилковий заголовок — Oj jpyfxf.nm vjlys nthvsyb

14 Березня, 00:49

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин