Настільна версія
мова | язык

«Солодку Дарусю» Марії Матіос екранізують

17 Березня, 03:52

Поділитися:

Вчора в кінотеатрі «Київ» презентували тізер до фільму «Солодка Даруся» за одноіменним романом Марії Матіос. Зйомки розпочали півтора року тому, всі вони проходять в українських Карпатах та на Львівщині. 

Перед презентацією Матіос зазначила, що цього року «Солодка Даруся» святкує свій 10-річний ювілей. «Нарешті прийшов час надати «Дарусі» нового виміру — екранізувати, адже цього року виповнюється десять років з того часу, як моя книга отримала перше життя», — наголосила авторка.

За словами режисера фільму Олександра Денисенка «фільм є дуже символічним, оскільки зараз Україна змінюється, проходячи через труднощі і випробування. Як і Даруся — перероджується, ніби птах Фенікс».

Нагадаємо, книга уперше була видана в 2004 році. «Солодка Даруся» відзначена Національною Шевченківською премією та низкою читацьких нагород, витримала 7 видань загальним накладом понад 200 тисяч примірників, здобула численні позитивні відгуки у світі. Книжка перекладена німецькою, польською, французькою, російською, литовською, хорватською та іншими мовами.

Книжка розповідає про окупацію радянськими військами Західної України. В українсько-польській стрічці задіяні українські, польські, французькі актори. Дарусю грає Магдалена Ружанська, а головною героїнею в дитинстві стала українка Соломія Димитращук. 

Гроші на кінороман знайшли німецькі продюсери, підтримали стрічку польський режисер Анджей Вайда та президент України. Попередній кошторис – 2 мільйони євро. Коли саме «Солодка Даруся» вийде на екрани, автори не прогнозують, але готують кіно для широкого світового показу.
Помилковий заголовок — «Cjkjlre Lfhec.» Vfhsї Vfnsjc trhfyspe.nm
17 Березня, 03:52

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій