Настільна версія
мова | язык

До Львова їдуть легенди світового джазу!

20 Березня, 15:01

Поділитися:

Альфа Джаз Фест — міжнародний джазовий фестиваль, який пройде у Львові 25-29 червня. Цього року, на п'ятий ювілейний фестиваль приїдуть легенди світового джазу!

Отже, Джордж Бенсон, Гербі Генкок, Вейн Шортер, Хіромі, Майк Штерн і Біл Еванс та Паквіто Д'рівера.

George Benson
— американський музикант, десятикратний лауреат премії «Ґреммі», чия музична кар'єра джазового гітариста розпочалась у 21-річному віці. Він знаний також як поп-музикант, R&B та скет-співак. Цей колишній вундеркінд досяг найвищого рейтингу у Billboard 200 1976 року завдяки потрійному золотому диску, «Breezin'». У 1980-х роках у Великій Британії його концерти наживо мали велику популярність. Бенсон використовує подібну техніку гри руху мелодії в октаву, що використовували такі музиканти циганського джазу, як Джанго Рейнхардт.

Herbie Hancock
— американський джазовий піаніст, лауреат 10 премій «Греммі». В одинадцять років він прославився виконанням фортепіанного концерту В.А. Моцарта з Чиказьким симфонічним оркестром, у п’ятнадцять зазнав впливу таких ідолів джазу, як Оскар Пітерсон і Білл Еванс. У 1960 році його запросив до співпраці відомий джазовий трубач Дональд Берд. В 1963 році Генкок випустив свій дебютний альбом Takin' Off, трек "Watermelon Man" стала першим хітом музиканта. В тому ж році на запрошення Майлза Девіса Генкок починає грати у квінтеті Miles Davis Quintet. Упродовж своєї кар'єри, Генкок випустив близько 50 альбомів як лідер і ще більш як у 20 брав участь як клавішник, зокрема це 13 альбомів Майлза Девіса, а також записи таких музикантів як Стіві Вандер, Квінсі Джонс та інші.

Wayne Shorter
— американський джазовий тенор і сопрано-саксофоніст, композитор, багаторазовий володар «Греммі», якого називають найбільшим композитором джазу з нині живих. Шортер знайшов популярність, ставши учасником, а потім і композитором Jazz Messengers Арта Блейка в 1950-і. У 1960-ті він приєднався до так званого Другого великого квінтету трубача Майлза Дейвіса, а незабаром став одним із засновників джаз-ф'южн групи Weather Report. Його сольна дискографія налічує більше 20 альбомів.

Mike Stern — американський гітарист. Виконує музику у стилях джаз та ф'южн. Журнал Guitar Player визнав Майка Штерна найкращим джазовим гітаристом 1993 року, а у 2009 році журнал Down Beat вніс його до списку 75 найкращих джазових гітаристів усіх часів.

Bill Evans
— американський саксофоніст. Основні напрямки — джаз-рок, сучасний джаз, експериментував з реггі, фанком, блюграсс і хіп-хопом. Первісну популярність здобув як учасник ансамблю Майлза Девіса і групи Mahavishnu Orchestra. Був неодноразово номінований на премію «Греммі». В даний час виступає і записує альбоми в якості сольного артиста, співпрацює з багатьма зірками світової музики.

Hiromi — джазовий композитор і піаністка родом з Хамамацу, Японія. Відома своєю віртуозною технікою, енергійними живими виступами і змішанням у своїх композиціях різних музичних жанрів, таких як пост-боп, прогресивний рок, класика і джаз. З моменту свого дебюту в 2003 році, Хіромі гастролює по всьому світу з виступами на різних джазових фестивалях. Її виступи проходять на Newport Jazz Festival 2009, в паризькій Олімпії 2010, після вона починає гастролі у складі The Stanley Clarke Trio.

Paquito D'Rivera — кубинський альт-саксофоніст, кларнетист і сопрано-саксофоніст. Переможець чотирнадцяти премій «Греммі» за артистизм в латинському джазі і досягнення як класичного композитора.

Все буде джаз! ;)

* * *
Нагадаємо, наш портал підтримує джазову музику в Україні, зокрема українських музикантів. Ви також можете долучитися, активно голосуючи у нашому хіт-параді!

Помилковий заголовок — Lj Kmdjdf їlenm ktutylb cdsnjdjuj l;fpe!

20 Березня, 15:01

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків