Настільна версія
мова | язык

Як правильно заїдати стреси

6 Квітня, 23:07

Поділитися:

Багато людей намагаються «заїсти» поганий настрій улюбленою їжею, щоб таким чином підняти собі настрій. І сенс у цьому є. За допомогою їжі цілком можна перемогти поганий настрій, тільки потрібно це робити правильно: щоб і користь була, і зайві кілограми не додалися.

Наукою доведено, що деякі речовини, що містяться в певного виду продуктах, можуть надавати дію на наш настрій і заспокоювати стрес. Це, наприклад, можуть бути цільнозернові макарони, в яких багато магнію, необхідного мінералу в боротьбі зі стресом. Доповніть пасту лососем, який забезпечить організм важливими жирними кислотами Омега-3. Омега-3 допомагають зменшити рівень тривожності.Для повноти «лікування» Супроводьте прийом їжі салатом із зелених листових овочів (рукола, шпинат, брокколі, спаржа) або іншими овочами і фруктами, багатими на вітамін С, який теж знижує рівень стресу.

Випийте чашку чаю. Це хороший заспокоювач нервів в будь-якій ситуації.Тільки нехай це буде зелений чай , в якому багато особливих, що врівноважують настрій антиоксидантів. І не супроводжуйте чаювання поїданням солодощів. Втім, шматочок гіркого шоколаду – чому б і ні?

Якщо ви в середині дня клюєте носом, то в цьому можуть бути винні не тільки безсонні ночі, а й низький рівень глюкози в крові. Марно намагатися розбудити себе чашкою кави – він хоч і сприяє концентрації уваги, але це не енергія, а лише допінг, який виснажує нервову систему.

Сіли перед телевізором, а щелепи просять роботи? Якщо після напруженої трудової вахти вам хочеться чогось нервово погризти, то нехай це будуть не сухарики і чіпси, а горіхи. Горіхи, на відміну від фаст-фуду, багаті на вітаміни В і Е, а також магнієм і цинком. Вітаміни зв’язують вільні радикали, що виділяються при втомі. Цьому сприяє і магній, який у великій кількості міститься в горіхах, він може полегшити раптовий головний біль. Втома, що супроводжується головним болем, ще й ознака зневоднення організму. Тому відмовтеся від вечірнього чаю (він ще більше зневоднює організм), а випийте склянку мінеральної води з лимоном або розбавлений простою водою сік.
Помилковий заголовок — Zr ghfdbkmyj pfїlfnb cnhtcb

6 Квітня, 23:07

Поділитися:

Джерело: nashamama.com

Теги: срес, харчування

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків