Настільна версія
мова | язык

Цікаві факти про «Форсаж»

6 Квітня, 23:27

Поділитися:

«Форсаж» – американська Медіафраншиза, що складається на даний момент із семи повнометражних і двох короткометражних фільмів, випущених з 2001 по 2015 рік. Є найбільшою і найприбутковішою франшизою студії Universal – загальні збори всіх частин складають 2,3 млрд доларів.

Фільми: Форсаж, Подвійний форсаж, Потрійний форсаж: Токійський дріфт, Форсаж 4, Форсаж 5, Форсаж 6, Форсаж 7.

Цікаві факти про фільми «Форсаж»:

1. Він Дизель, актор, якого ми знаємо, насамперед, за фільмами Три Ікса, Форсаж і Хроніки Ріддіка, з 1997 року є продюсером фільму, режисером і сценаристом.

2. У третій частині фільму Форсаж: Токійський Дріфт не знімався ні Вин Дизель, ні Пол Уокер. Відсутність ключових акторів помітно відбилася на зборах, які, без урахування третьої частини, продовжують неухильно зростати від серії до серії.

3. Не дивлячись на те, що дія фільму відбувається тільки в Ріо-де-Жанейро, зйомки проходили також у Пуерто-Ріко, Лос-Анджелесі та Атланті. А в третьому Форсажі крім Американського континенту головні герої ганяли також і в Японії.

4. Впродовж всієї історії кіносеріалу кожна глава додає щось нове до попередньої. Так, Подвійний Форсаж представив глядачам цілу колекцію яскравих тюнінгованих тачок з Маямі, що використовують нітроприскорювачі і відрізняються приголомшливою графікою і унікальним дизайном. Потрійний форсаж: Токійський Дріфт розповідає про початок дріфтингу, показуючи глядачам можливості японських машин. Форсаж 4 повернув нас до вуличних гонок, де рвуться в бій «м’язисті» тачки.

5. Набір автомобілів для п’ятого фільму трохи відрізняється від попередніх. Знімальна команда підбирала машини, в першу чергу, враховуючи смаки Південної Америки: вибір припав на Porsche, Volkswagen і BMW, а також на стару американську класику – Ford Maverick і Chevrolet Impala.
Після закінчення зйомок в кінці жовтня 2010 року кількість спотворених і розбитих машин наближалося до 200. Більша частина машин закінчила своє існування під час фінального епізоду.

6. У фільмі Форсаж 5 Репер Лудакріс не тільки зіграв одного зі стрітрейсерів, але і разом з Slaughterhouse написав саундтрек картини. Основна тема фільму звучить у пісні Furiously Dangerous.

7. «Форсаж 7» – голлівудський дебют для Тоні Джа.

8. Зйомки фільму проходили в Колорадо, де після двох знімальних днів випала рекордна кількість опадів у вигляді дощу, що змусило тимчасово припинити роботу над фільмом.

9. На пост режисера запрошувався ісландський постановник Бальтасар Кормакур, але він відмовився, пославшись на недостатню свободу творчості в роботі над усталеними франшизами.

10. Сьомий фільм був оголошений ще до того, як вийшла 6-а частина.

11. Пол Уокер, який виконував роль Брайана О`Конера, загинув в автокатастрофі 30 листопада 2013 в місті Санта-Кларита, Каліфорнія. У зв’язку з цією трагедією прем’єра фільму була перенесена на квітень 2015 року.

12. Після смерті Пола Уокера двоє його братів Калеб Уокер і Коуді Уокер погодилися допомогти у зйомках сцен за участю його персонажа. Також вони взяли участь в озвучуванні цих сцен.

13. Студія Universal шукала іменитого актора на другорядну роль в цьому фільмі, яка б перетворилася на більш важливу роль у наступному фільмі серії. Було зроблено пропозицію Дензелу Вашингтону, але він відмовився. У результаті роль дісталася Курту Расселу.

14. Студія хотіла максимально швидко зняти «Форсаж 7» (2015) і випустити фільм на екрани вже влітку 2014 року. Режисерові Джастіну Ліну довелося б почати підготовку до зйомок сьомої частини одночасно з пост-продакшеном фільму «Форсаж 6» (2013). Він порахував, що такий поспіх може сильно вплинути на якість кінцевого продукту, і тому відмовився від посади режисера сьомого фільму.
Помилковий заголовок — Wsrfds afrnb ghj «Ajhcf;»
6 Квітня, 23:27

Поділитися:

Джерело: vinsee.com.ua

Теги: форсаж, франшиза

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Анатолій, Афанасій, Георгій (Юрій), Олександра