Настільна версія
мова | язык

Український скульптор виграв чемпіонат світу з різьби

29 Травня, 20:40

Поділитися:

Український скульптор із Запоріжжя Сергій Дишлевий став переможцем Чемпіонату світу по різьбі бензопилкою, виступаючи в інтернаціональній команді з росіянином Ігорем Лоскутовим з Німеччини.

У Чемпіонаті, що проходив у Німеччині 17-25 травня, брали участь 24 скульптори зі США, Канади, Австралії, Німеччини, України, Росії, Австрії, Еквадору та інших країн, які змагалися у номінаціях: "Створення основної скульптури" і "Швидкісне різьблення".

"
Основну скульптуру – точніше скульптурну композицію з декількох скульптур команді з двох осіб потрібно було створити всього за 5 днів. При цьому при оцінці роботи враховувалися складність композиції, технічна складність виконання роботи, оригінальність ідеї, чистота різьблення і видовищність самої роботи", - розповів Дишлевий.

За його словами, у цьому році темою для Чемпіонату світу з різьби бензопилкою, який проводиться в Європі з кінця ХХ століття, була обрана тема полювання.

Чемпіонат світу з різьби бензопилкою проводиться з 90-х р. р. минулого століття в Саксонії. Спочатку проводився в статусі Відкритого Чемпіонату Європи. Участь в Чемпіонаті світу беруть скульптори, яких запрошують за підсумками понад 20 міжнародних фестивалів і симпозіумів різьблення бензопилкою, що проходять протягом року.
Помилковий заголовок — Erhfїycmrbq crekmgnjh dbuhfd xtvgsjyfn cdsne p hspm,b

29 Травня, 20:40

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День довкілля України

Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Зосим, Йосип (Йосиф)