Настільна версія
мова | язык

Наймузичніші вихідні літа відбулися!

17 Липня, 20:39

Поділитися:

11 та 12 липня в Києві відгримів головний фестиваль цього літа ATLAS WEEKEND. Послухати найпопулярніших на сьогоднішній день артистів на арт-заводі «Платформа» зібралося близько 20 000 чоловік. З них приблизно 1 500 приїхали до Києва спеціально на фестиваль.

ATLAS WEEKEND по праву можна вважати унікальною подією, яка дала старт новому формату українських фестивалів. Вперше основний акцент був зроблений на молодій українській музиці. За два дні свої програми на головній сцені ATLAS WEEKEND представили «BAHROMA», «O.Torvald», «Pianoбой», Jamala, «Sunsay», «THE HARDKISS», «Мачете/Токіо», The Maneken, Onuka, «Вагоновожаті» та Марія Чайковська. Аби підтримати українських колег на сцену ATLAS WEEKEND піднявся литовський дует «Beissoul & Einius» і «Ассаи», що возз'єдналися цього літа. Багато хто з артистів підготував для фестивалю спеціальну програму, а також прем'єрні пісні.

За кращими традиціями європейських фестивалів, вночі життя на ATLAS WEEKEND також не зупинилася. З 11 на 12 липня всіх меломанів чекала вечірка від самого інтелектуального радіо країни — «Безсонні ночі Аристократів». Саме тут саунд-продюсер і автор атмосферної музики «Beissoul & Einius», учасник головної сцени фестивалю «EINIUS», презентував свій перший сольний альбом «808».

Ще однією особливістю фестивалю ATLAS WEEKEND став його стрімкий і успішний старт. Мабуть, ще жодна музичне подія не набирала обертів настільки стрімко, як цей музичний уік-енд.
Формат фестивалю був придуманий протягом декількох тижнів, а підготовка до заходу зайняла трохи більше місяця. Усі запрошені артисти з радістю підтримали ініціативу київського клубу «ATLAS» і практично відразу підтвердили свою участь.

Перший рубіж, який подолав фестиваль — 20 000 відвідувачів за 2 дні.
Сумарна кількість постів, які фестивальники присвятили ATLAS WEEKEND у своїх соціальних мережах, за суботу та неділю склала більше 15 000. Ще близько 5 000 фото з фестивалю було опубліковано відвідувачами в Instagram.

Конкурс «Rock The Nation Tullamore DEW», що проходив на однойменній сцені фестивалю, був створений з метою допомогти кращим колективам країни заявити про себе. Протягом декількох місяців молоді музиканти надсилали записи свого виступу на офіційну веб-сторінку проекту для голосування. На його основі були проведені відбіркові концерти. Фінал конкурсу відбувся 11 липня в спеціальній зоні ATLAS WEEKEND Rock The Nation Stage, де динамічний музичний настрій забезпечили групи-півфіналісти «The Castle» (Львів), «Nuke» (Одеса), «Natolich» (Дніпропетровськ), «US» (Київ) і «Party Cry» (Харків). Суддями фіналу виступили музичні критики і представники українського шоу-бізнесу: продюсер Просто Раді.О Андрій Шабанов, продюсер групи «Бумбокс» Олексій Согомонов, екс-продюсер «Океан Ельзи» Віталій Климов, муз.оглядач Cultprostir Ігор Панасів і радіоведучий Микита Добринін. Переможцями стали кияни «US», які отримали ротацію 3-х треків на ПРОСТО РАДІ.О, а також можливість презентувати свій авторський альбом у прямому ефірі.

Як і обіцяли організатори, минулий фестиваль — тільки перша проба. Відтепер ATLAS WEEKEND проходитиме в Києві щорічно. Вже у 2016 році фестиваль стане значно масштабнішим, його програма — насиченішою, а лайн-ап головної сцени доповниться виступами цікавих іноземних хедлайнерів.
Перші подробиці ATLAS WEEKEND 2016 будуть озвучені вже у вересні!
Помилковий заголовок — Yfqvepbxysis db[slys ksnf dsl,ekbcz!

17 Липня, 20:39

Поділитися:

Автор статті: Катерина Абрашина
За матеріалами: prkatrinbasarab.com

Теги: PRPKB, Atlas, Weekend, AtlasWeekend

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій