Настільна версія
мова | язык

Еріка: «Хочу подобатись не тільки Західній Україні»

27 Січня, 14:43

Поділитися:

 Одна з найяскравіших учасниць проекту “Фабрика зірок” Еріка чи не єдина з учасників співочого шоу, кому вдалось втриматись у шоу-бізнесових лавах

Заручившись підтримкою продюсера - директора радіостанції “Русское Радио - Україна” Сергія Кузіна, - вона випустила у світ дебютне відео. Щоправда, напрям музичного руху галичанки на даному етапі відверто російськомовний... Про новий репертуар, стосунки із продюсером та особисте життя кореспонденту “ВЗ” розповіла Еріка.
 
- Більшість сучасних талант-шоу називають “одноденками”. Адже слава про їхніх учасників вимірюється довжиною самого шоу і не більше. Тобі ж вдалось дещо зламати цей стереотип...
 
- Це, радше, не моя заслуга, а мого продюсера Сергія Кузіна. Він в мене повірив і став творчим опікуном. Ми підписали контракт. Тепер маю продюсера і команду професіоналів. Доклала зусилля, і люди побачили, що хочу працювати. Важливо, що вся творча команда прислухається до мене, моїх ідей. Вдячна долі, що є люди, які погодились розділити мій творчий шлях. Зараз переді мною стоїть мета, до якої буду йти через важку щоденну працю. Не дозволю собі задирати носа. Мені ще далеко до співочого Олімпу. Зараз важливо втриматись на гребені хвилі під назвою шоу-бізнес. 
 
- Як доля звела тебе із Сергієм Кузіним?
 
- З першого ефіру “Фабрики зірок-3” я сподобалась йому як виконавець. Потім з’ясувалось, що наші музичні погляди та смаки співпадають. Зараз вже розумію, що випадковостей не буває. Сергій давно хотів знайти однодумця. Коли вперше поспілкувалась з цією людиною, побачила, що в нас може вийти успішний творчий тандем. Сергій Кузін - проста, але водночас талановита особистість. Він – людина слова. Сергій є моїм прикладом. Залюбки вчусь у нього. 
 
- Ти сказала, що підписала контракт. Чи є там цікаві приписи на кшталт “не виходити заміж”, “не вагітніти”?
 
- Усі пункти контракту мене цілком влаштовують. Але детальніше коментувати його не хочу. 
 
- Ти в Сергія - перша і єдина підопічна?
 
- Так. І тому щиро вдячна йому за віру. 
 
- Досі точилось чимало розмов про твою можливу співпрацю з Костянтином Меладзе. Чому справа не пішла далі слів?
 
- У мене не було особливих домовленостей з Меладзе. Попри те, вдячна цій людині за безцінні уроки, які він давав всім “фабрикантам”. Костянтин підтримував мене на проекті, повірив у мій талант. Дуже його люблю. 
 
- Наскільки мені відомо, Меладзе досі не взявся за “розкрутку” переможця “Фабрики зірок-3” Стаса Шурінса, з яким на очах мільйонів глядачів підписав контракт...
 
- Не можу коментувати цієї ситуації, бо нічого про це не знаю. 
 
- Чи підтримуєш зв’язок із Шурінсом?
 
- Про будь-які романтичні чи навіть дружні стосунки між мною та Стасом не може бути й мови... Ми не зідзвонюємось. Періодично бачимось на концертах, презентаціях, вечірках. Але далі “привіт” і “па-па” наше спілкування не йде.
 
- Чи вистачає часу на особисте життя з новим робочим графіком?
 
- На даний час особистого життя як такого у мене нема. Але поки що не надаю цьому великого значення. Адже зараз переді мною завдання номер один – робота. Нарешті навчилась розділяти сцену та особисте життя. Не буду більше гнатись за щастям. Не чіпляюсь ні за кого і не викрикую, що це моє кохання на все життя. Чим спокійніше до почуттів ставишся, тим швидше вони знайдуть тебе. Тому - працюю і ще раз працюю. “Кайфую” від своєї роботи, від постійного руху, в який вона мене кидає. З дитинства мріяла про це. Небеса почули мої молитви.
 
- Тобто серце Еріки зараз вільне? 
 
- Так, моє серце вільне. Але я нікого не шукаю. Якщо Бозя вважатиме за необхідне когось мені послати, то прийму цей дарунок. Все повинно приходити в потрібну мить. Коли ти готовий це сприйняти і віддатись йому на всі сто. 
 
- Ти перебралась до Києва. Чи вистачає гонорарів, щоб забезпечити собі гідне проживання у столиці?
 
- Вистачає. Живу в орендованій просторій двокімнатній квартирі. Команда, з якою працюю, створила хороші умови для мого проживання, а головне – розвитку творчої кар’єри. Звісно, сказати, що володію великими фінансами, важко. Але це і називається стартом. Знаю, якщо буду працювати, в мене буде все. Тому працюю і насолоджуюсь життям. На даному етапі мене це влаштовує.
 
- Твоє дебютне відео вийшло на екрани на російськомовну пісню “Не тормози”. Хоча на “Фабриці” ти вирізнялась радикально проукраїнським творчим вектором. Змінила свої погляди чи потрапила під вплив продюсера?
 
- Хочу подобатись не тільки Західній Україні. Прагну охопити ширше коло шанувальників. Хоча ніколи не відійду від своїх переконань. Завжди буду берегти звичаї та традиції рідної землі. У мені живе українська душа. Проте існують умови шоу-бізнесу, комерції. Ми повинні бути багатогранними. У мене буде двомовний репертуар. Це нормально, це правильно. Зрештою, у мені течуть українська та російська кров у рівних пропорціях. Мій батько – росіянин. Тому не маю нічого проти російсько-українського вектора у своїй творчості. Пісня “Не тормози” не є показником мого музичного напряму. Це просто “бомбова” композиція сome back, тобто “я повернулась” і готова діяти на шоу-бізнесовій арені. Можливо, ця композиція дещо різка і незвична. Але в нас повна демократія. Пісню написав відомий саунд-продюсер Геннадій Пугачов.
 
Розумію, що для початку, як мінімум, потрібно забути про свої принципи і прислухатись, чого хоче аудиторія. Якби творила ту музику, яку хочу і на якій виховувалась, український глядач не сприйняв би мене. У шоу-бізнесі потрібно бути гнучкою. Я на старті свого творчого шляху. Зараз потрібно спрощувати свої позиції. Надіюсь, шанувальники із Західної України мене зрозуміють. 
 
- Невже з українським продуктом у нас не можна стати популярним?
 
- Лише одиницям виконавців із україномовним репертуаром вдалось вийти в перший музичний ешелон. Це такі гурти, як “Океан Ельзи”, “ВВ”... Потрібно мати цікавий “неформатний” продукт, з яким вчасно вийти на музичну арену. Прорахувати такий рецепт популярності потрібно концептуально. Це важко. Потрібно експериментувати, бути сміливим. Тільки такий виконавець доб’ється успіху. А зі своїми принципами потрібно сидіти вдома перед дзеркалом і кричати: “Я - такий крутий, але мене ніхто не хоче!”. 
 
- Що у твоїх найближчих творчих планах? 
 
- Найближчим часом планується моя перша презентація під назвою “С первого взгляда” - як подарунок до Дня святого Валентина. Нові пісні на сцені - жива музика і музиканти. Також мене запросив на червону доріжку журнал VIVA. За рейтингом цього журналу, я потрапила у двадцятку найкрасивіших жінок України. З наступного тижня у теле- і радіопросторі відбудеться презентація моєї нової композиції “С первого взгляда”. Працюємо над записом ще однієї композиції, до якої згодом відзнімемо також відео. Репертуар постійно збільшується. Попереду – грандіозні плани. 
 
- Серед названих тобою нових робіт почуємо українську пісню?
 
- Усі ці роботи - російськомовні. Проте зараз пишу авторську пісню на українській мові. Маю багато ідей щодо україномовного репертуару. Він буде. На все свій час. Не буду обіцяти, що відразу мій репертуар поділиться у мовному ґатунку 50 на 50. Спочатку переважатиме російськомовна пісня. Але про українську ніколи не забуду. Буду намагатись зберегти баланс. Обіцяю, що ніколи не стану суто російськомовною виконавицею. 
 
- Під час участі у “Фабриці зірок” ти активно проявляла себе у ролі поета та композитора. Чи продовжуєш писати?
 
- Мої композиції досить складні для сприйняття пересічним слухачам. Це музика так званого чорного ґатунку - напряму R`n`B. Вона менш комерційна. Тому буду міксувати її зі стилем “поп”. 
 
 
Довідка «ВЗ»
 
Настя Кочетова (Еріка) народилась 13 квітня 1989 р. у місті Червонограді Львівської області. Закінчила музичну школу по класу флейти. Навчається на заочному відділенні ЛНУ ім. І. Франка (факультет іноземних мов). У 2007 р. брала участь у телепроекті “Американський шанс”. Фіналістка проекту “Фабрика зірок-3”. У 2010 р. стала фіналісткою проекту “Фабрика. Суперфінал”. 2010 р. представляла Україну на конкурсі виконавців “Пісні моря”. 
Помилковий заголовок — Thsrf^ «{jxe gjlj,fnbcm yt nskmrb Pf[slysq Erhfїys»

27 Січня, 14:43

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван