Настільна версія
мова | язык

Вчені знайшли унікальні мікробні хмари навколо кожної людини

23 Вересня, 13:18

Поділитися:

Нове дослідження не тільки проливає світло на поширення інфекційних захворювань у приміщеннях. Американські вчені спробували з'ясувати склад бактерій, які люди викидають в повітря при диханні.

Виявилося, що атмосфера навколо кожного індивіда з точки зору бактеріології володіє унікальним характером. Вчені з Університету штату Орегон взяли пробу ДНК мікробів з повітря навколо 11 добровольців, поміщених в спеціальну стерильну камеру. 

З'ясувалося, що особистість більшості людей можна визначити по слідах від їх мікроорганізмів через чотири години після перебування у приміщенні. Вчені обробили 312 проб повітря. Основні групи бактерій у різних людей виявилися нечисленними: це стрептококи з ротової порожнини, а також бактерії з поверхні шкіри. 

Однак унікальні комбінації цих мікробів і допомогли з легкістю ідентифікувати людей. Таким чином, порожні приміщення з точки зору мікробіології відрізняються від зайнятих людьми, а також вперше демонструють, що індивіди створюють свої, унікальні мікробні хмари. Нове дослідження не тільки проливає світло на поширення інфекційних захворювань в приміщеннях, але і може принести практичну користь у криміналістиці. Аналіз хмари мікробів теоретично здатний визначити, де побував підозрюваний.
Помилковий заголовок — Dxtys pyfqikb eysrfkmys vsrhj,ys [vfhb yfdrjkj rj;yjї k.lbyb

23 Вересня, 13:18

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інформаційної спільноти

Сьогодні іменини святкують:

Кирило, Климент, Микита, Никифор, Пелагея