Настільна версія
мова | язык

Фолькнери разом з кларнетистом Яном Тичковським зняли новий кліп «Галинка» на Балі

8 Листопада, 08:22

Поділитися:

Трохи стьобу, трохи електроніки, трохи кларнету та давня українська коломийка – ось що вмістила в собі нова пісня гурту Фолькнери «Галинка». Цього разу до дуету Володимира Муляра та Ярини Квітки долучився кларнетист Ян Тичковський, з яким музиканти познайомились в Індонезії, їдучи на своїх велосипедах з України до Австралії.


Спершу Фолькнери з Яном просто пограли цю пісню на фестивалі «Азія Трі», а тоді вирішили зробити студійний запис. Але й цим все не обійшлося. Далі їх понесло на острів Балі, де вони вдягли коралові корони і стали справжніми місцевими «королями».

 

«Ми довго не думали над образами, просто пішли на пляж до Індійського океану, побачили корали, яких там чимало під час відпливу, позбирали їх і зробили корони та намисто. З цим всім ми стали такими собі гламурними чуваками з тропічної глибинки, які просто кайфують під музику. Ця пісня - коломийка, яку ми записали в Карпатах у 2011 році під час велоекспедиції по Україні. В ній дівчина жаліється людям як тяжко їй у свекрухи і як чудово було в рідної мами. Зрештою, ця тема вічна, не важливо в якому столітті її проспівали. Ми, Фолькнери, любимо відшукувати давні, маловідомі пісті та давати їм нового життя, вдихати в них трохи сучасного й свіжого звучання» - каже вокаліста Ярина Квітка.

 

«Локацією нам послугували красиві місцеві краєвиди на острові Балі. Знімали на світанку та ввечері, коли заходить сонце, саме тоді світло найкраще. Я все знімав, а потім монтував. В цьому плані ми дуже універсальні: самі пишемо музику, потім я зводжу, самі знімаємо та монтуємо кліпи. І все це робимо просто в дорозі, на шляху до Австралії» - посміхається Володимир Муляр.

 

Гурт Фолькнери вже більше року в дорозі на велосипедах з України до Австралії з культурним проектом «Двоколісні хроніки». Ярина Квітка та Володимир Муляр дають концерти по дорозі, виступаючи на фестивалях, в клубах чи просто на вулиці. До старту 1 жовтня 2014 року колектив налічував 5 учасників, тепер же Фолькнерів двоє, відповідно й музика їхня зазвучала по-новому, музиканти почали активніше застосовувати електроніку.

 

Folknery featYan Tychkovskyi – Halynka (аудіо)

https://soundcloud.com/folknery/folknery-feat-yan-tychkovskyi-halynka

 

Перший альбом Фолькнерів «Користі речі» можна послухати на сайті гурту

http://folknery.com/music

 

Folknery

folknery.com  facebook.com/Folknery   soundcloud.com/folknery   youtube.com/Folknery
Помилковий заголовок — Ajkmrythb hfpjv p rkfhytnbcnjv Zyjv Nbxrjdcmrbv pyzkb yjdbq rksg «Ufkbyrf» yf <fks
8 Листопада, 08:22

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван