Настільна версія
мова | язык

Хто здоровіший - "сова" чи "жайворонок"

9 Листопада, 10:47

Поділитися:

Чергові дослідження серед людей з різними режимами сну показали, що проблем у "сов" суттєво більше, аніж у "жайворонків". В експерименті вчених з Університету Кореї (Сеул) взяли участь 1600 людей.

За режимом сну учасників дослідження поділили на три групи: 95 сов, 480 жайворонків та "ні ті, ні інші". Дослідження показало, що у так званих "жайворонців" — людей, які лягають і прокидаються зі сонцем — рівень ліпідів нижчий, ніж у сов.

Це не залежить ні від способу життя, ні від тривалості сну. Водночас чоловіки-сови більш схильні до таких захворювань як діабет і саркопенія (зміни скелетної мускулатури, що призводить до втрати м'язової маси і сили) в порівнянні з жайворонками.

У жінок-сов жирових відкладень довкола живота більше, ніж у жінок-жайворонків, а також вищий ризик метаболічного синдрому та серцево-судинних захворювань, зазначає 24tv.ua. Крім того, у сов фахівці побачили нижчу якість сну. Людей з цієї групи навіть звинуватили у тому, що вони ведуть неправильний спосіб життя — курять, їдять вночі і мало рухаються.

Помилковий заголовок — {nj pljhjdsibq - @cjdf@ xb @;fqdjhjyjr@

9 Листопада, 10:47

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інформаційної спільноти

Сьогодні іменини святкують:

Кирило, Климент, Микита, Никифор, Пелагея