Настільна версія
мова | язык

Фільм про загибель принцеси Діани викликав скандал у Каннах

15 Травня, 15:11

Поділитися:

У Каннах показали фільм про смерть принцеси Діани. Режисер подав смерть леді Ді, як холоднокровне вбивство, вчинене спецслужбами за замовленням королівської сім'ї.

У Каннах вибухнув скандал у благородному сімействі: в рамках кіноринку, що тут проходить, показали "Незаконне вбивство" – документальний фільм про смерть принцеси Діани, в який британські юристи зажадали внести 87 поправок. Стрічка "Незаконне вбивство" викликала підвищений інтерес ще до початку кінофестивалю. За словами її автора, актора і режисера Кіта Аллена, у фільмі буде розказана вся правда про смерть принцеси Діани. У картині, за його запевненням, він використовував невідомі широкій публіці фотодокументи та свідоцтва, що смерть леді Ді була холоднокровним убивством, вчиненим спецслужбами за замовленням британської королівської сім'ї.

Додамо, прем'єра фільму відбулася напередодні увечері. На прес-конференції режисер попередив журналістів, що вони побачать його погляд на події 14-річної давності, але заявив, що "у зроблених лондонським судом висновках кінці не сходяться з кінцями". Він також описав своє творіння як "аналітичне, а не сенсаційне". Правда, судячи з перших відгуків у західній пресі, повністю відмовитися від сенсаційності автор не зумів, а з аналітикою просто не вийшло.

"Я не хотів знімати сенсаційний фільм і не вважаю його таким", - заявив Аллен, додавши, що картина лише "звертає увагу на деталі, які не вкладаються в офіційну версію подій".

Відзначається, що найбільш шокуючими для глядачів стали показані вперше знімки ще живої принцеси, зроблені відразу після аварії.

Основний висновок, який зробив режисер, - принцеса Діана загинула в результаті змови королівської сім'ї, яку очолював герцог Единбурзький Філіп, - дуже узгоджується з міркуваннями аль-Файєда, які неодноразово публікували.

"Я вважаю, що ходом розслідування управляли ззовні. Ось про що мій фільм", - зазначив режисер.

За інформацією ЗМІ, "Незаконне вбивство" в прокат у Великобританії не надійде. Як відзначили західні ЗМІ, фільм, що знімався на гроші аль-Файєда, містить стільки наклепу відносно британської королівської сім'ї, що Аллен "навіть і не намагається запустити його у прокат" на батьківщині.
Помилковий заголовок — Askmv ghj pfub,tkm ghbywtcb Lsfyb dbrkbrfd crfylfk e Rfyyf[

15 Травня, 15:11

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків