Настільна версія
мова | язык

ХАС не готовий миритись із рамками цензури

1 Грудня, 14:11

Поділитися:

Упродовж двох років львів’яни чекали на виступ RIZUPS, і нарешті цей день настав. У суботу, 28 листопада, Назар Хассан і Мар’ян Сакалюк провели грандіозний концерт у клубі «Picasso» з нагоди восьмиліття творчої діяльності.

Святкування Дня Народження припало на дуже трагічну дату в історії України − День пам’яті жертв голодомору, тому перед початком концерту присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих від геноциду 32-33 років.

«
Кожен з нас має пам’ятати те, через що пройшов наш народ, бо якщо ми пам’ятаємо наше минуле, у нас є майбутнє. Мусимо пам’ятати це для того, щоб подібного більше не повторилося. Я дякую кожному й відчуваю те, що тут зібрався цвіт і майбутнє нашої нації. Прошу всіх якомога глибше вдихнути і… Слава Україні!» − промовив зі сцени Назар Хассан.

За його словами, цей концерт є не просто святкуванням Дня Народження, а ще й підтвердженням самосвідомості нашого населення. «Щоб не сталося, як би нас не гнобили, а гноблять нас по сьогоднішній день, завжди треба вірити в себе, вірити в свої сили, любити один одного, любити свій рідний клаптик землі й вірити в цвітуче майбутнє України. Тішуся з того, що молодь починає мислити зовсім по-іншому, тому концерт присвячений тямущій, талановитій молоді, яка сьогодні разом з нами», − розповів соліст гурту.

Великою несподіванкою для глядачів стала поява незнайомця на сцені. Після того, як Хас виконав пісню «Обійми її», з-за лаштунків з’явився молодий хлопець з велетенським оберемком троянд й освідчився в коханні своїй дівчині, зробивши пропозицію руки та серця. Хвиля романтики і чуттєвості захопила усіх присутніх. Ще одним подарунком шанувальникам стала презентаці нової пісні ХАСа «До дна», у якій він, до слова, демонструє своє «вміння тараторити», що і дозволяє йому претендувати на звання найшвидшого українського репера. По закінченню виступу хлопці виконували декілька разів поспіль пісні на біс, позаяк публіка довго не хотіла відпускати артистів. 

За словами виконавців, по сьогодні залишився той стержень RIZUPS, який вони придумали ще за шкільною партою – це стержень повстань і висловлення своєї думки не зважаючи ні на що й ні на кого. Хлопці дотримуються якісного хіп-хоп стилю, а в текстах на гостру соціальну лірику, і не знають такого поняття, як самоцензура.
«Мене виховали так, що маю право говорити те, що думаю. Достатньо тієї цензури, яку виставляє радіо чи телебачення. Тому я вважаю недоцільним створювати собі ще якісь перепони», – каже автор пісень Хас.

Хлопці у житті обрали дуже сильну зброю – музику, а кожного свого слухача називають частинкою великої сім’ї RIZUPS.

Відгуки та враження гостей

Тарас ГАВРИК, співак, теле/радіо ведучий та засновник серії вечірок «НепроГафф Фест»: «Дуже класно, що у хлопців є своя публіка. Реально видно: люди знають буквально кожну пісню й кожна пісня сприймається, як хіт. Напевно, це і є їхній успіх. Це перший концерт хлопців, який я відвідав. Насправді ми знаємося давно, бо часом пересікаємося на хіп-хоп тусовках, але в нас, у Львові, не прийнято ходити одні до інших і, мабуть, в цьому є біда того шоу-бізнесу, який не може «стати з голови на ноги». Тому мені здається, що потрібно ходити один до одного на концерти. Я, наприклад, дізнався скільки хлопці збирають реально класної публіки».

Віталій ЛІТЯГІН, студія звукозапису «Lityahin Records»:
«Я очікував цього концерту. Вони мають багато виступів по Україні, але через роботу я не маю змоги бути на кожному з них, в більшості відвідую їхні концерти у Львові. Доводилось працювати майже з усіма їхніми піснями. Бувають різні робочі моменти, але ми разом їх намагаємося подолати. Ми з хлопцями практично готувалися до цього концерту й все пройшло дуже достойно».

Ірина ДОЛЯ, співачка, поет та композитор: «Молодці хлопаки! Дуже енергетично, дуже подобаються тексти їхніх пісень, бо немає шаблонів, а теми абсолютно несподівані: від таких «круто патріотичних» до «мамолюбів». Мені це подобається, імпонує почуття гумору й те, як серйозно вони відносяться до важливих речей. Я спостерігаю за їхньою творчістю вже два роки, але на концерті вперше. Мені справді сподобалося, вони прекрасно працюють з публікою, все круто!».  

RIZUPS зібрав справжній аншлаг на своєму концерті. У них рідкісний талант – вриватись у закутки свідомості людей і, тим самим, доносити до них правду.
Помилковий заголовок — {FC yt ujnjdbq vbhbnbcm sp hfvrfvb wtypehb
1 Грудня, 14:11

Поділитися:

За матеріалами: prkatrinbasarab.com

Теги: ХАС, RIZUPS, PRPKB

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон