Настільна версія
мова | язык

Різдвяна прем'єра від Анжеліки Рудницької!

7 Грудня, 09:41

Поділитися:

Анжеліка Рудницька поповнила свою колекцію колядок. Цього разу вона записала із дитячою фольк-студією «Правиця» автентичну колядку, віднайдену фольклористами на рівненщині.

Ідея заспівати разом старовинну колядку «А вчора звечора» народилася у керівника «Правиці» Мирослави Салій. Вона запросила Анжеліку на репетицію і після знайомства із дітьми стало зрозуміло, що спільний проект буде вдалим.

- Діти у «Правиці» – надзвичайно щирі і світлі, - захоплено розповідає Рудницька. – Вони старанно запам’ятовують мелодії і слова на слух, бо наймолодші співаки читати ще не вміють. Мене вразила дівчинка, яка розпитувала: «Як це - новина з «небесного двору?», ми пояснювала, вона кивала головою у відповідь, співала разом з нами, а наприкінці репетиції сказала: «І все-таки, я не зрозуміла, що таке «небесного двору». Це було вкрай зворушливо, бо діти не механічно відтворюють те, що їх вчать, а намагаються заглибитись у суть колядки.

Мирослава Салій: «Підготовка до запису та власне сам запис колядки у студії - це захоплююча пригода для дітей! Вони відповідально готувалися до цього та дуже переживали, щоб чистенько заспівати. Надіємося, що ця пісня наповнить усіх передчуттям Різдва та стане традиційною для українських родин на багато років вперед».

Акапельний варіант «А вчора звечора» був презентований у січні на благодійних «Різдвяних зустрічах», де збирали допомогу пораненим захисникам України. Нинішня версія з’явилася завдяки співпраці з Едуардом Ділею (Едуардом Приступою). Діля створив дуже витончене аранжування, яке підкреслило красу стародавньої мелодії й надало їй нового звучання.

Діля: «Мені завжди приємно співпрацювати з Анжелікою, ми не вперше творчо експериментуємо. А зі співочими дітьми та Анжелікою працювати удвічі приємніше. Я задоволений результатом. Сподіваюсь, він привнесе позитивні новорічно-святкові емоції українцям!»

Робота у студії була дуже веселою і хвилюючою, бо для багатьох діток, які звикли співати акапельно, або ж самі собі підігравати на музичних інструментах, це був перший досвід роботи у професійній студії звукозапису.

Додали свої голоси до Анжеліки та дітей співак і композитор Едуард Приступа, а також колишній соліст гурту «Ван-Гог», нині саунд-продюсер - Ігор Добрянський.

Ігор Добрянський: «Ця колядка обов’язково стане теплою та веселою окрасою різдвяних свят, коли всі українські родини зберуться сім’ями за святковою вечерею. Хочеться, щоб цю колядку якнайчастіше крутити в ефірі, щоб українці підспівували її в унісон, бо вона цього варта!»

Надзвичайно цінним є те, що майже забута колядка повертається у повноцінного життя. У неї є всі шанси стати такою ж улюбленою і відомою, як «Добрий вечір», «Нова радість стала». З нетерпінням чекаємо прем’єри в ефірі!


А ВЧОРА З ВЕЧОРА (українська народна колядка)


А вчора звечора (2 рази)
З небесного двору (2 рази)

Прийшла до нас новина (2 рази) -
Породила Діва Сина (2 рази).

Сина Єдиного (2 рази),
Бога Праведного (2 рази).

Ангели співають (2 рази),
Бога прославляють (2 рази).

І ми також люди (2 рази)
Бога прославляймо -

Слава в вишніх заспіваймо!
Помилковий заголовок — Hspldzyf ghtvэ'hf dsl Fy;tksrb Helybwmrjї!
7 Грудня, 09:41

Поділитися:

Прес-служба мистецької агенції «Територія А»

Теги: Анжеліка Рудницька, Правиця, Діля, колядка

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон