Настільна версія
мова | язык

Корінні ірландці є вихідцями з України?

10 Січня, 14:41

Поділитися:

Генетики з Дубліна і Белфаста провели комплексний аналіз ДНК первісних ірландців. У результаті з'ясувалися досить цікаві речі. Як сказали самі вчені, «співтовариства переселенців у свій час не конкурували з ірландцями. Вони просто взяли - і стали ірландцями!».

Був проведений повногеномний аналіз, який показав: в ДНК жінки, яка жила близько 5000 років тому неподалік від майбутнього Белфаста, і в ДНК трьох чоловіків, 3-4 тисячі років тому на острові Ратлін, виявлені в першому випадку сліди генів прибульців з Близького Сходу, а в другому - з євразійських степів. У тому числі - з території сучасної України. Нещодавно провели інший аналіз ДНК, який також підтвердив наявність певних генетичних зв'язків між українцями та ірландцями.

Навіть на ментальному рівні простежується певна схожість. І українці, і ірландці - волелюбні, незалежні і досить уперті (в якості рис народу). Можливо, це просто генетика? ..

Опрацьована структура древніх ДНК у мігрантів близька до ДНК сучасних ірландців. Так, наприклад, люди, які прибули з Азії принесли з собою генетичну хворобу гемохроматоз, пов'язану з надлишковим накопиченням заліза в організмі. Сьогодні ця хвороба так поширена в Ірландії, що її навіть називають «кельтським захворюванням». Але ці ж мігранти могли перетравлювати молоко і передали цю здатність своїм нащадкам. Як припускають дослідники, ці особливості повинні були значно полегшити життя кочівникам, які часто харчувались молочними продуктами і використовували продукти з низьким вмістом заліза.

Професор Ден Бредлі з коледжу Трініті в Дубліні, який очолив дослідження, вважає, що саме ці мігранти неолітичного і бронзового століть могли вплинути на формування кельтської мови, традицій і звичаїв.
Помилковий заголовок — Rjhsyys shkfylws ' db[slwzvb p Erhfїyb&

10 Січня, 14:41

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків