Настільна версія
мова | язык

У США відбулась церемонія вручення "Золотого глобуса"

12 Січня, 13:37

Поділитися:

Відбулася 73-тя урочиста церемонія вручення кінопремії Голлівудської асоціації міжнародної преси "Золотий глобус".

Про це повідомляє "Укрінформ".

Урочистості відбулися на сцені готелю Beverly Hilton в Голлівуді. Роль ведучого церемонії нагородження цього року дісталася актору комедійних стрічок з Британії Ріккі Джервейсу, який вже має на своєму рахунку неодноразовий досвід проведення "Золотого глобусу". Крім того, співведучими визначені відомі актори Мел Гібсон і Олівія Уайлд.

Вручення однойменної престижної премії відбувалося у 25 номінаціях індустрії кінематографії і телевізійних фільмів та серіалів.

Такі картини, як "Легенда Г'ю Гласса", "Марсіянин", "Стів Джобс" були відзначені одразу кількома нагородами.

Церемонія вручення премій розпочалася з номінації "краща актриса другого плану", яку з п'яти претенденток отримала Кейт Вінслет за роль у кінострічці "Стів Джобс". У такій же номінації для серіалів, міні-серіалів або фільмів для телебачення "кращою актрисою другого плану" стала Мора Тірні за роль в серіалі "Коханці" ("The Affair").

У подальшому розподілі нагород серед жіночих ролей, у номінації "краща актриса телесеріалу або комедії", перемога дісталася Рейчел Блум за роботу в стрічці "Чокнута колишня" ("Crazy Ex-Girlfriend").

Кращим телевізійним серіалом/комедією визнано "Моцарт у джунглях" ("Mozart in the Jungle"). На цю нагороду претендували загалом шість картин.

Вища оцінка серед номінованих міні-серіалів або телефільмів дісталася британському історичному мінісеріалу "Вовчий зал" ("Wolf Hall").

Статуетку в номінації "Кращий актор міні-серіалу або телефільму" отримав Оскар Айзек за роль у стрічці "Покажіть мені героя" ("Show Me A Hero"). Нагорода за роль в другому плані серіалу, міні-серіалі або телефільмі дісталася Крістіану Слейтеру, який зіграв у картині "Містер Робот" ("Mr. Robot").

Найкращим музичним супроводженням фільму визнано роботу композитора Енніо Морріконе за музику у картині "Мерзенна вісімка" ("The Hateful Eight", або "The H8ful Eight"), автором сценарію у якій виступив Квентін Тарантіно. Він же і забрав нагороду зі сцени.

Цікавою несподіванкою стала перемога легендарної зірки голлівудських бойовиків Сільвестра Сталлоне в неочікуваній для нього номінації – "за кращу акторську роль другого плану" в стрічці "Крід" ("Creed").

Одна з найбільш престижних нагород "за кращий сценарій" дісталася Аарону Соркіну за його біографічну художню кінострічку "Стів Джобс".
Помилковий заголовок — E CIF dsl,ekfcm wthtvjysz dhextyyz @Pjkjnjuj ukj,ecf@

12 Січня, 13:37

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інформаційної спільноти

Сьогодні іменини святкують:

Кирило, Климент, Микита, Никифор, Пелагея