Настільна версія
мова | язык

Фотомить. Jazz Bez 2015

30 Грудня, 00:00

Поділитися:

Із 3 по 13 грудня відбувся XV ювілейний міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez, який об'єднав довкола джазу 14 культурних осередків України та Польщі.

Джазові концерти та імпровізовані джем-сейшени відбулись у Львові, Мостиськах, Івано-Франківську, Рівному, Луцьку, Тернополі, Харкові та Краматорську, а також в польських Новицях, Любліні, Перемишлі, Білостоці, Варшаві та в Європейській столиці культури-2016 — Вроцлаві. У Львові фестиваль вперше помандрував на Левандівку, де у звичний понеділок мешканці мікрорайону слухали джаз на органі Хаммонда, а учні музичних шкіл та «Львівської школи джазу та сучасної музики» вільно переймали досвід в польських джазменів «Bartosz Pernal Quartet», а згодом зіграли з ними на одній сцені!

Загалом на 15-му фестивалі відбулось понад 50 концертів та виступило близько сотні майстрів джазу зі США, Індії, Греції, Туреччини, Вірменії, Німеччини, Австрії, Португалії, Польщі та України!

Вродовж всього фестивалю в арт-кав'ярні «Квартира 35» тривав проект польського джазового фотографа Славека Пжерви «One Minute Jazz Portrait», що містив 99 чорно-білих портретів джазових виконавців 51-го фестивалю «Jazz Nad Odrą», з яким «JazzBez» цього року розпочав співпрацю.

«JazzBez» вже п'ятнадцятий рік поспіль займається своєю місією — перезнайомлювати музикантів між собою, показувати їм Україну, а нашій публіці демонструвати наскільки різнобарвним може бути джаз.

* * *
Нагадаємо, наш портал підтримує джазову музику в Україні, зокрема українських музикантів. Ви також можете долучитися, активно голосуючи у нашому хіт-параді!
Помилковий заголовок — Ajnjvbnm/ Офяя Иуя 2015

30 Грудня, 00:00

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Микита, Федосія (Феодосія)