Настільна версія
мова | язык

Джазове місто Львів

24 Лютого, 12:39

Поділитися:

Львів культурна столиця України. Це почесне звання, надане 28 квітня 2009 року місту Львову Державною службою туризму і курортів України та Громадською радою з питань туризму і курортів Міністерства культури і туризму України.

Місто відоме як осередок художнього, літературного, театрального та музичного мистецтва. Сьогодні незаперечним свідченням культурного багатства міста є велика кількість театрів, концертних залів, творчих об'єднань, а також проведення тут численних мистецьких заходів.

Окрім цього, Львів давно асоціюється із запашною кавою, аромат якої віє з кожної вулички старовинного центру та з джазовою музикою, яку можна почути не лише із тематичних кав’ярень.

У Львові вже традиційно проводяться 3 міжнародних джазових фестивалі: "Alfa Jazz Fest", "JazzBez" та "Флюгери Львова". Alfa Jazz Fest наймасштабніший і найзірковіший, який проходить в червні з 2011 року. Фестиваль триває 4-5 днів і збирає на трьох відкритих сценах понад 100 музикантів зі всього світу. JazzBez найдавніший фестиваль, який проводить мистецьке об'єднання «Дзиґа» з 2001 року. Фестиваль проходить у грудні місяці і триває майже протягом двох тижнів. Флюгери Львова традиційний, неспростовно весняний, натхненно-провокаційний фестиваль. Проводиться щороку на початку травня у внутрішньому дворику львівської Ратуші.

Доволі часто джазова гармонія наповнює львівські концертні зали. Це можуть бути як українські виконавці, так і зарубіжні, як маловідомі колективи, які починають свій творчий шлях, так і джазові зірки світового рівня. Такі концерти можуть відбуватися як на великих сценах Філармонії, Оперного театру чи театру ім. Марії Заньковецької, так і в тематичних закладах "Під клепсидрою" (Дзиґа), в арт-клубі "Віденська тераса", закладі "Лівий Берег", чи "Грушевський cinema jazz".

Варто зазначити, що у Львові функціонує «Джаз-клуб. Львів» метою якого є розвиток та популяризація якісного джазу, виховування та «просування» молодих виконавців, налагодження механізмів організації джазових концертів і фестивалів, обміну інформацією, спілкування із середовищами інших міст та виходу «львівського джазу» на провідні європейські сцени. Майже щовечора "Під клепсидрою" (у Дзизі) грають джаз і проводять джем-сейшени.

А ще від недавна у Львові є своя Львівська Школа Джазу та Сучасної Музики перша у Львові музична школа без вікових обмежень. Для початківців та професіоналів.

* * *
Нагадаємо, наш портал підтримує джазову музику в Україні, зокрема українських музикантів. Ви також можете долучитися, активно голосуючи у нашому хіт-параді!
Помилковий заголовок — L;fpjdt vscnj Kmdsd

24 Лютого, 12:39

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван