Настільна версія
мова | язык

"Оскар-2016": Довгоочікувана перемога ДіКапріо та парад декольте

29 Лютого, 18:07

Поділитися:

Увечері 28-го лютого весь світ кіно завмер в очікуванні, адже в Лос-Анджелесі відбулася 88-а церемонія вручення кінематографічної премії "Оскар".

Напередодні головної кіноподії року виник "расистський" скандал, а головною інтригою вечора було - чи отримає Леонардо ДіКапріо нарешту свою першу статуетку.

Та прихильники Лео і він сам можуть спокійно видихнути - акторові, для якого номінація за роль у фільмі "Легенда Г'ю Гласса" стала вже шостою, таки дали "Оскар" у номінації "Найкращий актор". ДіКапріо подякував режисерові фільму та своєму партнерові по стрічці Тому Харді, так само як і Мартіну Скорсезе і всім тим, хто допоміг йому на початку кар'єри. Лео також торкнувся питання глобального потепління.

Переможницю у категорії "Найкраща актриса" оголошував Едді Редмейн. Жадана нагорода дісталася Брі Ларсон за стрічку "Кімната" режисера Ленні Абрахамсона. "Найкращим фільмом року" стала робота "У центрі уваги" режисера Тома МакКартні.

А творця стрічки "Легенда Г'ю Гласса" Алехандро Гонсалес Іньярріту Американська кіноакадемія вже другий рік поспіль назвала "Найкращим режисером".

У категорії "Найкраща жіноча роль другого плану" переможницею стала Алісія Вікандер, яка була номінована вперше в житті. 27-річну актрису нагородили за роботу у фільмі "Дівчина з Данії". Золота статуетка за "Найкращу чоловічу роль другого плану" дісталася Марку Райленсу за роль у фільмі Стівена Спілберга "Шпигунський міст". Це перша номінація і перша нагорода актора. Він подякував знаменитому режисерові за можливість роботи з ним. А от головна і єдина надія України на цьогорічному "Оскарі" не справдилася. У категорії "Найкращий короткометражний документальний фільм" перемогла картина "Еймі" – про життя британської співачки Еймі Вайнхауз. Стрічка Євгена Афінієвського про Майдан лишилася без нагороди.

"Найкращим фільмом іноземною мовою" став володар "Золотого глобуса", угорський режисер Ласло Немеш і його робота "Син Саула".

"Оскар" у категорії "Найкраща повнометражна анімаційна стрічка" отримав мультфільм "Думками навиворіт".

Найбільшу кількість нагород цього року дісталося картині "Шалений Макс: дорога люті" (режисер Джордж Міллер): "Найкращі костюми", "Найкращий художник-постановник", "Найкращі грим та зачіски", "Найкращий монтаж", "Найкращі звукові ефекти" та "Найкраще зведення звуку".

"Найкращим композитором" оголосили Енніо Морріконе за саундтрек до останнього фільму Квентіна Тарантіно "Мерзенна вісімка". На "Оскар" за пісню також претендувала Lady Gaga

Та не менше уваги, ніж сама церемонія вручення "Оскару" щороку привертає до себе й червона доріжка, на якій протягом кількох годин збиралися кінозірки.

Цього року жінки, які крокували 152-метровим килимом, тішили яскравими сукнями та відвертими декольте. Вразила публіку надглибоким декольте красуня Шарліз Терон у червоній сукні, а от подруга "Найкращого актора" ДіКапріо – Кейт Вінслетт підкреслила апетитні форми сукнею-русалкою.
Завжди епатажна Lady Gaga не стала шокувати вбранням. Співачка виглядала напрочуд елегантною у розкішній білій комбінації штанів та сукні з відкритим плечами.
Помилковий заголовок — @Jcrfh-2016@^ Ljdujjxsredfyf gthtvjuf LsRfghsj nf gfhfl ltrjkmnt

29 Лютого, 18:07

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій