Настільна версія
мова | язык

У Каннах освистали один із найбільш очікуваних фільмів фестивалю

17 Травня, 00:04

Поділитися:

У Каннах освистали один із найочікуваніших фільмів Каннського фестивалю - Дерево життя (The Tree of Life) Терренса Маліка (Terrence Malick) з Бредом Піттом у головній ролі.

Про це у своєму блозі на Корреспондент.net повідомляє український кінокритик Олексій Тарасов, який зараз перебуває на Каннському кінофестивалі.

За його словами, у залі кінотеатру Люм'єр ніде було яблуку впасти. Після закінчення фільму глядачі затупотіли ногами, висловлюючи своє невдоволення. За словами критика, приводів для роздратування у фільмі предостатньо.

"Ще у Днях жнив куріпки, що сидять у пшениці, цікавили Маліка чи не більше, ніж головні герої, і із Деревом життя те саме. Шон Пенн потрібен для того, щоб трохи поїздити в ліфті, Бреда Пітта найчастіше показують зі спини або під таким кутом, що його не впізнати", - пише у своєму блозі Тарасов.

Дерево життя (The Tree of Life) Терренса Маліка вважався найбільш очікуваним фільмом конкурсної програми 64-го Каннського кінофестивалю. Картина знімалася понад п'ять років і ретельно приховувалася від преси.

Терренс Малік, що майже ніколи не спілкується у журналістами, так і не з'явився на каннській прес-конференції, чим заслужив докір однієї з кореспонденток, яка вказала на те, що режисер зобов'язаний бути присутнім на головному кінофестивалі світу, якщо його картина представлена ​​в конкурсі, повідомляють РИА Новости.

Більшість питань до присутнього в Каннах Бреда Пітта стосувалося саме відсутнього Маліка - який він у житті, які його методи роботи. Актор розповів, що режисер-самітник у житті - дуже приємна людина з гарним почуттям гумору.

Пітт також повідомив, що дітям, які зіграли в картині, не давали сценарію і дозволяли імпровізувати. "Наша історія відбувається в 50-ті роки. Террі орендував цілий квартал, щоб перетворити його на знімальний майданчик", - додав він.

Актор зізнався, що під час зйомок вів невпинні теологічні суперечки з режисером, якого він охарактеризував як спіритуаліста, і по ходу справи багато в чому переосмислив свої уявлення про професію.

Дерево життя - п'ятий фільм Терренса Маліка, який вважається одним із найбільш значущих американських авторів. Картину чекали в Каннах ще минулого року, проте режисер не встиг її закінчити.

Нагадаємо, що 11 травня у Франції стартував 64-й Каннський кінофестиваль, що триватиме до 22 травня 2011 року.

У конкурсі короткометражних фільмів за Золоту пальмову гілку буде боротися французько-українська стрічка Крос українського режисера Марини Вроди. Ще три українські фільми представлені на Каннському кіноринку: кіноальманах Закохані в Київ, стрічка ROCK'N'BALL і Мудаки. Арабески.
Помилковий заголовок — E Rfyyf[ jcdbcnfkb jlby sp yfq,skmi jxsredfyb[ askmvsd atcnbdfk.

17 Травня, 00:04

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон