Настільна версія
мова | язык

Співачка Катерина Бужинська подарувала президенту України ексклюзивну марку «Діти за мир»

4 Липня, 10:20

Поділитися:

Вперше за 15 років до Болгарії з офіційним візитом прибув президент України. Офіційна зустріч президента України Петра Порошенка з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим та прем'єр-міністром країни Бойко Борисовим відбулася 30 червня в м.Софія.

Результатом зустрічі став підпис угод між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Болгарія про співробітництво в разі виникнення катастроф, винесення питання щодо безвізового режиму, взаємодія України і Болгарії по зміцненню енергетичної незалежності регіону, зокрема диверсифікації маршрутів поставок природного газу в обидві держави. Між міністерствами молоді та спорту України та Республіки Болгарія було укладено меморандум про співпрацю у молодіжній сфері та підписання Угоди між Болгарської академією наук і Державним космічним агентством України про співпрацю в рамках космічного експерименту "Іоносат - Мікро" на космічному апараті «Мікросат – М». Також, зі сторони Болгарії буде очолений Трастовий фонд НАТО з адаптації, лікування і реабілітації українських військовослужбовців. В рамках офіційної зустрічі відбулося урочисте відкриття пам’ятика українському письменнику Тарасу Шевченку. Порошенко зазначив, що цей пам'ятник уособлює образ сьогоднішньої України - молодої, енергійної , яка йде в Європу. Він подякував президенту Болгарії і мерії міста Софія, які підтримали і всіляко сприяли реалізації цього важливого проекту. Пам'ятник Тарасу Шевченку в Софії встановлений в центрі міста, на площі Вазраждане, поблизу будівлі Адміністрації президента Болгарії та будинку уряду президента.

Серед поважних гостей були присутні колишній президент Болгарії Петер Стоянов, перший заступник голови парламенту Дімітр Главчев, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, уповноважений посол Болгарії в Україні Красимір Мінчев, президент асоціації болгар в Україні

Антон Кіссе, дипломати та українська діаспора. Під час урочистостей, Народна артистка України, президент БО «Фонд Відродження Прикарпаття», співачка Катерина Бужинська, яка була присутня на цьому заході, мала можливість подарувати президенту України ексклюзивну колекційну марку, виготовлену в рамках міжнародного соціального проекту «Діти за мир у всьому світі», який об’єднав 35 країн та більше 100 000 дітей з усіх куточків світу.
Помилковий заголовок — Cgsdfxrf Rfnthbyf <e;bycmrf gjlfhedfkf ghtpbltyne Erhfїyb trcrk.pbdye vfhre «Lsnb pf vbh»

4 Липня, 10:20

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день танцю

Сьогодні іменини святкують:

Агапія, Василиса, Галина, Ірина, Леонід, Ніка, Федора