Настільна версія
мова | язык

Порошенко підписав закон, що збільшує частку україномовних пісень в ефірі радіостанцій

7 Липня, 12:34

Поділитися:

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1421-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій", повідомляє прес-служба глави держави.

Наголошується, що метою закону є забезпечення в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менш ніж 50% національного аудіовізуального продукту.

Згідно із законодавчим актом, телерадіоорганізації під час здійснення радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою в обсязі не менш ніж 35% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, а також не менш ніж 35% загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 07:00 та 14:00 і між 15:00 та 22:00.
Крім того, обсяг частки пісень державною та іноземними мовами, які є офіційними мовами Європейського Союзу, визначається в ліцензії на мовлення телерадіоорганізації.

Цей закон набирає чинності через чотири місяці з дня його опублікування.

Так, з дня набрання чинності цим законодавчим актом мінімальна частка ведення передач державною мовою має становити протягом першого року не менш ніж 50%, протягом другого – не менш ніж 55%, протягом третього – не менш ніж 60%.

Нагадаємо, Рада ухвалила закон, що зобов'язує радіостанції транслювати кожну третю пісню українською мовою, 16 червня 2016 р.
Помилковий заголовок — Gjhjityrj gslgbcfd pfrjy? oj p,skmie' xfcnre erhfїyjvjdyb[ gsctym d tashs hflsjcnfywsq

7 Липня, 12:34

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин