Настільна версія
мова | язык

Аптечка 2016: чим замінити зеленку, пластир та інші «бабусині» засоби

12 Липня, 20:03

Поділитися:

Фахівці Одеського центру спеціальної підготовки склали список сучасних дезінфікуючих засобів і антисептиків, які мають бути в кожній дитячій аптечці.

Ці препарати зручні у використанні і фактично не завдають малюкам дискомфорту. Навіть серйозно обдерті коліна спричинюють у дітей менше сліз, ніж необхідність ці коліна обробити. Зеленка і йод лякають уже однією своєю назвою. Але ж є ще опіки, синці, порізи - літо є літо. Чим обробляти синці і ранки у дитини, щоб обійтися без додаткових страждань?

Зробіть ревізію у вашій аптечці, і замініть «бабусині» зеленку і пластири сучасними антисептичними засобами. Хлоргексидин - відповідь на важливе питання, чим замінити зеленку. Промити невеличку ранку чи обробити пупчик новонародженому - будь ласка. А ще - знезаразити пипку чи забавку, які впали на землю, стерилізувати манікюрний інструмент, тощо. Хлоргексидин ефективний, не забруднює одяг і руки і випускається в зручних баночках з «носиком».

Найчастіше ви можете побачити в аптеках перекис водню в звичайній пляшці з темного скла з пластиковим корком, витягнути який можна тільки за допомогою ножа або зубами (або пожертвувавши своїм нігтем). Однак є й інша форма випуску - спрей. Ідеально для дитячої аптечки або для виїздів на природу: нічого не розіб'ється, що не витече по дорозі. У потрібний момент швидко відкрили, побризкали на ранку - є!

Вдома легко знайти лід або якісь заморожені продукти, щоб прикласти до травмованого місця. Але де взяти лід, скажімо, влітку на пікніку? Для виїздів на природу холодовий пакет - саме те. Займає мало місця, коштує копійки, простий у використанні: пробив капсулу всередині пакетика, притулив до ураженого місця. Усе. Застосовується при ударах, вивихах, розтягненнях, переломах, кровотечі з носа, а також при опіках, тепловому ударі, білій гарячці.

Для сучасних людей є аналогічне за дією, але не за складом засіб: спрей-заморозка IceMix. Це must have в аптечці будь-якого фітнес-клубу, спортивної секції, у любителів активного відпочинку.
Незважаючи на те, що це вже досить популярний засіб, багато хто знає про нього тільки з чуток. Це спрей, який бризкають на невеликі порізи, синці, рани. Він моментально застигає прозорою плівкою, яка зберігається до трьох днів і не змивається водою.Шкіра під плівкою пластоспрея не "пріє», і зберігає звичайну рухливість, тому його можна застосовувати на згинах і складках шкіри.

Найкраща перша допомога при опіку - охолодити місце опіку. І тільки потім використовувати компоненти, що загоюють Саме тому, нанесення олії, меду й інших «народних засобів» на свіжий опік неефективно.

Протиопіковий гель охолоджує, знімає біль і знезаражує. Тобто в перші години, а то й добу, після опіку можна обійтися одним лише гелем. Він випускається в маленьких одноразових пакетиках, у флаконах з дозатором або у формі серветок, просочених гелем. Якщо у вас флакон з дозатором - можете використовувати цей гель і для охолодження / знеболювання ударів, вивихів, розтягнень.

Помилковий заголовок — Fgntxrf 2016^ xbv pfvsybnb ptktyre? gkfcnbh nf syis «,f,ecbys» pfcj,b

12 Липня, 20:03

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій