Настільна версія
мова | язык

У Парижі померла Соня Рікель

26 Серпня, 12:18

Поділитися:

«Королева трикотажу» та засновник Дому Sonia Rykiel померла на 87-році життя від наслідків хвороби Паркінсона, з якою жила останні 15 років.

Світ моди втратив чергову ікону - «Королева трикотажних виробів» Соня Рікель померла, 25 серпня. Новина повідомила дочка дизайнера Наталі: «Моя мама померла сьогодні вранці о 5:00 в своєму будинку в Парижі від наслідків хвороби Паркінсона».

Соня Рікель увірвалася в світ моди близько півстоліття тому. Її перше новаторська пропозиція - укорочений «светр бідного хлопчика», який характеризувався довгими рукавами, публіка сприйняла критично. Все змінилося через рік, коли в 1963 році журнал Elle публікує на обкладинці французького поп-ідола Франсуа Харді в светрі від Рікель. Бріджит Бардо, Сільві Вартан і Ендрю Хепберн стали першими хто гідно оцінив модну новинку від Соні Рікель.

Незважаючи на те, що протягом багатьох десятиліть Соня Рікель працювала в різних галузях, вона завжди залишалася вірною трикотажним виробам. Соня Рікель відійшла від безпосередньої роботи над колекціями досить давно, однак виступала почесним президентом Будинку Sonia Rykiel.

Соня Рікель народилася в престижному паризькому районі Нейї в 1930 році і стала старшою з п'яти дочок. Її батько був румуном, а мати - росіянкою. У 1954 році Соня вийшла заміж за власника магазину одягу Сема Рікель, в шлюбі з яким у неї народилося дві дочки. Через деякий час подружжя розлучилося.
Рікель зробила величезний внесок в модну індустрію Парижу, зробивши його повноцінної столицею моди, за що в 2009 році вона була нагороджена орденом Почесного Легіону.
Помилковий заголовок — E Gfhb;s gjvthkf Cjyz Hsrtkm

26 Серпня, 12:18

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон