Настільна версія
мова | язык

Фестиваль Канн–2011 вшановує Жан-Поля Бельмондо

18 Травня, 22:09

Поділитися:

78-річний актор піднявся на сцену залу «Дебюссі», щоб отримати почесну «Золоту пальмову гілку» з рук президента Каннського кінофестивалю Жиля Жакоба. Жан-Поль Бельмондо також став героєм документального фільму, який він подивився в залі разом з його колегами, глядачами та журналістами.

Протягом 50 років Жан-Поль Бельмондо є одним з найулюбленішим французьким актором. Після яскравого дебюту у фільмі «На останньому диханні» Жан-Люка Годара, який висвітив його нестандартну особистість, після величезного успіху в 70-80-х Бельмондо постійно випробовує свою долю. Ця людина, наділена невичерпною енергією, вдихує життя на повні груди і мудро і проникливо керує своєю кар'єрою продюсера й актора. Він вибирає фільми у великих режисерів, що дозволяють йому гармонійно міняти жанри: Годар, Верней, Трюффо, Лайтнер («Професіонал»), Жан Беккеру, Рене Клеман, Лабро («Приватний детектив»), Жорж Лотнер, Урі («Ас з асів»), Мельвіль, Пилип де Брок, Зіді («Чудовисько»).

У документальному фільмі «Belmondo, itinéraire» актори і режисери розповідають про Бельмондо з неприхованою любов'ю. Ален Делон, Клаудіа Кардинале, Жан Рошфор, Клод Лелуш, Ванесса Параді, Жан Дюжарден, Венсан Кассель - це лише мала частина зірок французького кінематографа, згадують як про свою роботу з Жан-Полем, так і про вплив його картин на свою творчість. Бельмондо ніколи не погоджувався стати героєм фільму, що розповідає про його творчий шлях, так що фільм Джеффа Доменека став першим проектом подібного роду.

«Belmondo, itinéraire», показаний у фестивальному комплексі у вівторок ввечері, паралельно йшов по одному з французьких телеканалів.

У 2001 році Бельмондо переніс інсульт, внаслідок якого права половина його тіла була паралізована. Тим не менш він з'явився в Канні і під шквал оплесків піднявся на сцену залу «Дебюссі», де йому була вручена почесна «Золота пальмова гілка». Актор чудово виглядає, хоча не може пересуватися без палиці та допомогою своєї подруги, колишньої моделі Барбари Гандольфі.

Після завершення півторагодинного фільму зал стоячи нагородив винуватця торжества овацією хвилин на десять.
Помилковий заголовок — Atcnbdfkm Rfyy–2011 difyjde' :fy-Gjkz <tkmvjylj

18 Травня, 22:09

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон