Настільна версія
мова | язык

ПРЕМ'ЄРА ПІСНІ! Остап Халавко та Ліля Ваврін - Вітре, лети!

6 Жовтня, 14:36

Поділитися:

Актор та поет Остап Халавко презентував свій дебютний сингл «Вітре, лети!», виконаний в дуеті зі співачкою Лілею Ваврін.

Пісня була написана 2 роки тому, але світ побачила лише зараз, оскільки робота над дебютною композицією була дуже кропіткою. Як і багато з Остапових пісень (а таких понад 50) композиція «Вітре, лети!» просякнута суспільними настроями і несе в собі філософсько-громадянський зміст. Козак, головний герой пісні, є метафорою сучасності, паралеллю, що вказує на теперішнє, у якій зіставляються кохання, воля і війна.

Остап Халавко розповідає:
«Ця нова і фундаментальна сторінка моєї поетичної та пісенної творчості народилась разом з Майданом, коли романтика днювання в університеті і ночування на Хрещатику переросла у щось більше ніж акт протесту. З величезною інтенсивністю народжувались поетичні твори і пісні, які тут же виконувались серед палаток у колі таких як я. Там мене знали як «Ленона» (через круглі окуляри).

Філософія співіснування була настільки тісною, що після перемоги Майдану з’явився певний колапс, який вилився у поему «…Моя душа Майдану хоче, на інше в ній бракує слів…» А далі Війна і благодійні концерти з гуртом чи просто під гітару. На дебют не було часу, та й злободенного контенту хлинуло стільки, що я побоявся здатись черговим «спекулянтом»(пробачте!). Та з часом терпець уривався, адже якщо щось подібне «дається згори», ми не маємо права ховати, а мусимо лише примножувати (як у притчі про таланти)… і от зараз я все ж наважився почати. Хоча і з не надто радикального».

Для запису пісні Остап запросив співачку та радіоведучу Лілю Ваврін.

«Звукорежисер і автор аранжування О. Мишловський сказав, що бачить у пісні лише Лілю Ваврін і я повністю підтримав таку пропозицію. Інших варіантів ми навіть не розглядали. До цього з Лілею ми не були знайомі, тому я трохи хвилювався. Але співачка відреагувала надзвичайно щиро, просто і в той же час професійно. Без жодних запитань і вагань Ліля немов «злилась» з піснею і вдихнула у неї усю широту образу Українки».


Ліля Ваврін: Остап написав мені у фейсбук. Якщо чесно, я була трохи здивована, адже жодного разу до цього ми не спілкувались і взагалі ми не були знайомі. Звичайно, на записі я хвилювалась, але я зрозуміла одне: у цій пісні я повинна передати почуття дівчини, ніжні і дуже глибокі, і зробити це так, ніби вітер несе їх до коханого. Дуже сподіваюсь, що мені це вдалось.
Я дякую Остапу за цю співпрацю і вітаю з дебютним синглом.


Автор пісні – Остап Халавко
Аранжування, саунд-продюсер Олег Мишловський
Помилковий заголовок — GHTVэ"HF GSCYS! Jcnfg {fkfdrj nf Kskz Dfdhsy - Dsnht? ktnb!
6 Жовтня, 14:36

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван