Настільна версія
мова | язык

Генетики довели: інтелект дитині передається від мами

18 Жовтня, 12:29

Поділитися:


Це неймовірно, але факт! Інтелект дитини на пряму залежить від мами, а від тата емоційна та мотиваційна поведінка.

Життя кожної людини починається з моменту поєднання двох статевих клітин, материнської та батьківської гамет, що містять хромосоми. Хромосоми несуть гени, і кожна з них – свій власний набір, вони перерозподіляються випадковим чином, утворюючи нові поєднання. Так, виходить, несхожі один на одного ми!

Сучасний американський дослідник, Роберт Пломін, стверджує, що кожна людина є унікальним генетичним експерементом, який нізаяких обставин не зможе бути повтореним. Навіть імовірність того, що малюки одних і тих батьків отримають однаковий набір генів, має один шанс з 64 трильйонів можливостей. Винятком є близнюки, але і там немає стовідсоткового збігу з генетичного набору.

Існує теорія що по материнській лінії передається здоров’я, а по батьківській – ІНТЕЛЕКТ, але допитливі вчені не зупинялися в дослідженнях. І ось які цікаві висновки вони отримали: доведено, що серед жінок переважає середній рівень інтелекту, а серед чоловіків часто зустрічаються коливання як в одну так і в іншу сторону. Чому так відбувається?
Виявляється, вчені провели перший масштабний генетичний експеремент з цього приводу і дійшли до висновку, що сила інтелекту успадковується по лінії саме матері, а не батька, як вважалося раніше.

Саме гени матері, як з’ясовується, відповідають безпосередньо за розвиток кори головного мозку, а батька – за розвиток лімбічної системи. Іншими словами, від мами ви взяли інтелект, від батька – свій типовий емоційний стан.

Більш того, деякі дослідження показали, що люди успадковують інтелект матері, тому що гени інтелекту розташовані на хромосомі X.

Гени, «транслюють» у спадок в Х-хромосомах. У жінок таких хромосом аж дві (XX), при тому що в чоловіків – тільки одна (XY), от тому гени, які відповідають за розум, в жінок більш активні, але тато-геній може передати свій рівень IQ лише дочці, але не синові.
Інтелект передається по Х хромосомі. Якщо народжується дочка, то інтелект від генія-батька однозначно передасться їй в гени разом з тією ж хромосомою Х, яка визначає її стать. Адже у неї буде дві Х хромосоми: одна – батьківська, а друга – якась одна з материнських. Тому сини, які проявили неабиякі здібності і таланти – тільки своїй матері зобов’язані за цей дар!
Нещодавно вчені з Університету Ульма в Німеччині виявили, що генетика не єдина причина розвиненого інтелекту. На те, розумні ви чи ні, вплинули й інші фактори.

Головний такий додатковий фактор – ступінь прихильності до матері, особливо у віці до двох років. Діти, які регулярно грали з ними в складні ігри, що вимагають розпізнавання символів, згодом виростали в більш розумних дорослих, ніж більшість їхніх однолітків.

Другий фактор – це любов. Якщо емоційні потреби дітей у віці до 13 років задовольнялися майже повністю, в їх гіпокампі утворювалося на 10% більше клітин, ніж у тих, хто емоційно був віддалений від матері.

Але вчені говорять, що інтелект лише на 50% залежить від генетики, а в іншому – від навколишнього середовища.
Помилковий заголовок — Utytnbrb ljdtkb^ syntktrn lbnbys gthtlf'nmcz dsl vfvb

18 Жовтня, 12:29

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків