Настільна версія
мова | язык

Довговічність або як продовжити життя

7 Листопада, 14:16

Поділитися:


Скажімо, нелегко дотримуватися найостанніших відкриттів щодо того, що є для нас, людей, гарним і що не дуже добре і навіть шкідливим. Але є розроблені і перевірені стратегії, які допоможуть нам продовжити життя і зробити його більш здоровим. Ось кілька способів продовжити життя і поліпшити його якість.

Робіть вправи для тіла

Тільки 30 хвилин в день занять аеробікою можуть скоротити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, раку, інсульту і діабету — чотирьох провідних причин смерті в світі. Той, хто їсть здорову їжу і займається регулярною фізичною діяльністю, може зменшувати небезпеку захворіти раком на 30-40 відсотків, згідно з дослідженнями Американського інституту раку. Вправи також посилюють нашу імунну систему, зменшують напругу і підвищують настрій.

Їжте багато фруктів і овочів

Плоди — фрукти і овочі — це концентрат поживних речовин, які підтримують ваше тіло і мозок. Завдяки антиоксидантам, що містяться в них, організм функціонує належним чином. Що є найбільш важливим у їх складі? За однією теорії — з віком нашим клітинам наноситься збиток непостійними вільними радикалами, які викликають різні захворювання. Антиоксиданти вбирають вільні радикали, сповільнюючи процес старіння. Ягоди, боби і червоний виноград — це чудові джерела захисних сил організму.

Встановіть свою власну дозу шоколаду

Какао, головний компонент шоколаду, містить ароматичні антиоксиданти, що сприяє значному зменшенню напруги в кровоносних судинах і може знизити тиск крові. Це зменшує ризик серцевих хвороб. Вибирайте темний шоколад, який має найвищий відсоток какао. Він не такий смачний, але значно більш корисний, ніж звичайні, звичні нам з дитинства шоколадки. З-за гіркоти його багато не з’їси, але здоров‘я підтримаєш і життя продовжиш.

Візьміть домашню тварину

Чому наявність домашньої тварини в сім’ї в будинку продовжує життя? Тварини можуть бути великими вчителями любові і співчуття. Вони можуть добровільно служити людям, які їх потребують. Взаємодія з м‘якою, теплою грудочкою знижує кров’яний тиск і рівень гормонів напруги. Причому кішка вас полікує своїм теплом, м‘якою шерстю і вібраціями свого гурчання… А собака — це взагалі соціальна тварина — вона змушує вас одягнутися і вийти на вулицю, правильно? А тому завжди приводьте себе в порядок — раптом ваша собака знайде не тільки собі другу половинку, але і про вас подбає. Знаходитись в постійній бойовій готовності". Завжди будете добре.

Спіть досить багато

Я вже говорила вам, що недостатня кількість сну негативно позначається на вашому здоров’ї, провокуючи все погане: від гіпертонії до депресії і ожиріння. Під час сну ваша імунна система зміцнюється. Саме тому вчені вважають, що хороший відпочинок вночі покращує здоров‘я. Не варто нехтувати і денним відпочинком. Навіть якщо у вас такий життєвий розклад, що часу на денний відпочинок немає, постарайтеся, як Штірліц, закрити очі на кілька хвилин у безпечному місці. Дуже важливо робити це в один і той же час. Особисто у мене в мобільнику увімкнено будильник на 15:55. Рівно за 5 хвилин до 4 годин півдня я шукаю місце, щоб закрити очі і помолитися. П’ятнадцять хвилин релаксації замінюють мені 2-3 години гарного сну.

Майте багато друзів

Наявність близьких друзів, особливо чоловіків, в нашому оточенні допомагає нам жити більш довгим життям. Відкриття австралійських учених показало, що контакт з родичами надає не такий серйозний вплив на тривалість життя, як зв‘язок з друзями і довіреними особами. Ті, у кого багато друзів, мають всі шанси продовжити своє життя на 10 і більше років. Частіше запрошуйте своїх друзів і знайомих і насолоджуйтеся разом з ними сутінками свого життя. Кокетничайте зі знайомими чоловіками. Використовуйте зоровий контакт. Багато жінок володіють цією майстерністю від народження. Правильний зоровий контакт — важлива частина успіху. Але не переборщіть, не будьте нав’язливі. З ніжністю дивіться в очі своїм друзям, при цьому частіше жартуєте і підсміюйтесь над собою.

Пам‘ятайте про чудодійні властивості дотику. Ніжні ласкаві дотики приводять у трепет. Передаючи будь-який предмет типу келиха або виделки, подивіться в очі і злегка доторкніться. Кажучи чоловікові компліменти або висловлюючи свою зацікавленість, торкніться пальчиками його руки. Саме торкніться, а не беріть і не тягніть.

Дотиком можна виміряти поточну ступінь успіху. Якщо у відповідь на ніжний дотик руки суб’єкта він не потягнеться у вашу сторону, значить, крильця ще не розправлені, або не бачить світла вашої свічки. А може, і взагалі кріт сліпий… але тоді він повинен бути чутливим… Може, просто вміло приховує свої почуття? Раззадорьте його!

Виробляйте позитивне ставлення до всього

Оптимістичний погляд на життя зменшує ризик ранньої смерті. Песимісти більш схильні до депресії, яка може розхитувати вашу імунну систему. Позитивні люди адаптуються до нових умов в складній ситуації. У них нижче тиск крові, ніж у песимістів. Так розслабтеся! Це допоможе вам у кінцевому рахунку.
Помилковий заголовок — Ljdujdsxyscnm f,j zr ghjljd;bnb ;bnnz

7 Листопада, 14:16

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван