Настільна версія
мова | язык

Закон збереження енергії: як бути бадьорим весь день

27 Грудня, 21:32

Поділитися:

Як перетворити кінцевий запас енергії в нескінченний? Перш за все варто усвідомити, що підйом енергії завжди чергується зі спадом. Потрібно взяти це до уваги і, виходячи з цього, спланувати свій робочий день. 

Насправді ніяких особливих секретів тут немає. Люди, які демонструють, здавалося б, нескінченну енергію, просто користуються своїми енергетичними підйомами і знають, коли потрібно робити перерву. А ще оптимізують свою енергію завдяки правильній дієті і здоровому сну. Як використовувати свою енергію по максимуму? Не особливо намагайтеся добитися короткочасного енергетичного підйому. Краще намагатися підтримувати достатній рівень енергії протягом дня. Що хорошого в каві або енергетичному напої, якщо через кілька годин ваша енергія різко падає, а до кінця дня ви відчуваєте себе знесиленими? Ось декілька порад:

1. Відмовтеся від кави 

Перестаньте штучно накачувати свій рівень енергії за допомогою кофеїну. Кофеїн руйнує сон, особливо якщо ви вживаєте його вдень. Я раджу нарощувати повсякденну енергію природним чином, за допомогою дієти, сну, фізичних вправ і достатнього вживання рідини. 

2. Займайтеся спортом 

І з цієї точки зору легкої кардіовправи на 30 хвилин – це недостатньо. Чоловікам варто також працювати з “залізом”, робити вправи для декількох груп м’язів або гімнастику (каллістеніку). Жінкам варто зайнятися інтенсивними вправами (наприклад, кроссфіт). Якщо ви почнете це робити і будете при цьому правильно харчуватися, енергія поллється з вух. 

3. Уникайте цукру 

Цукор згорає дуже швидко. Ваше багаття не зможе горіти довго, якщо ви будете підкидати в нього тільки ґніт. Потрібні гілки – тобто не оброблена хімічно, реальна їжа, бажано з низьким глікемічним індексом. 

4. Та й взагалі переключіться на їжу з низьким глікемічним індексом 

Тобто їжу, яка не надто піднімає рівень глюкози в крові і постачає тіло енергією на більш тривалий період.

5. Підвищуйте якість сну 

У спальні має бути абсолютно темно. Використовуйте беруші, якщо без них ніяк. Не дивіться на екрани хоча б за годину до сну. А якщо вже вам довелося читати щось з екрану, приглушіть яскравість. Також не піддавайте шкіру сильному світлового впливу перед сном. І лягайте спати і вставайте в один і той же час. 

Як управляти неминучими злетами і спадами енергії? 

Ось огляд деяких кроків, які варто зробити, щоб користуватися енергетичними підйомами і не давати спаду енергії підривати вашу продуктивність. 

1. З’ясуйте, коли ваша енергія на підйомі, а коли йде на спад 

Хоча в цілому коливання енергії у людей схожі, тут є великий елемент індивідуальності. І вам потрібно з’ясувати, в чому ваші особисті особливості. Я відстежував свою енергію протягом декількох днів, щогодини оцінюючи її за шкалою від 1 до 10. Я здивувався: повторюється одна і та ж схема! І це сильно змінило мій підхід до планування робочого дня. Раджу вам зробити так само. 

2. Розподіліть свої завдання відповідно до рівнів енергії 

Тепер ви знаєте, коли у вас настає пік, а коли спад і можете спланувати роботу з урахуванням цього. Раджу розділити всі завдання на три категорії: – Завдання з високим споживанням енергії: їх краще виконувати, коли енергія на піку (8-10 балів за 10-бальною шкалою). Це найдорогоцінніший час. Ретельно вибирайте, які завдання спланувати на цей час – тільки найважливіші і складні. І працюйте над ними зосереджено, не відволікаючись. У ці лічені години ви встигнете зробити дуже багато. – Завдання із середнім споживанням енергії (5-7 балів): це, наприклад, справи, пов’язані з комунікацією, зустрічами, не найважливіші рішення. – Завдання з низьким споживанням енергії (0-4): повторювані, рутинні або просто приємні справи. Це також можуть бути пасивні заняття – читання, перегляд відео, прослуховування музики або подкастів. Все, що може вас відволікти в періоди, коли ваша енергія на більш високому рівні. 

3. Працюйте в інтервалах по 60-120 хвилин і робіть перерви 

Наші внутрішні ритми дозволяють нам працювати над якимсь завданням до 90 хвилин і потім наша зосередженість починає розсіюватися. Люди, які роблять перерви, працюють продуктивніше і зберігають більше енергії. Надайте собі таку послугу. 

4. Відстежуйте свою продуктивність 

Коли ви почнете діяти і розподіляти завдання відповідно до рівня енергії, буде дуже правильно ще й відслідковувати свою продуктивність протягом дня. Ці дані, якщо їх співвіднести з вашим попереднім графіком про енергію, допоможуть вам зрозуміти, як ви насправді працюєте. І це дозволить внести дуже точні коректування в ваш графік і робочий процес.

Помилковий заголовок — Pfrjy p,tht;tyyz tythusї^ zr ,enb ,flmjhbv dtcm ltym

27 Грудня, 21:32

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків