Настільна версія
мова | язык

Обіцянки собі та 7 порад, як їх дотриматися

23 Січня, 14:13

Поділитися:

Кинути палити, не їсти після 18:00, щодня займатися англійською - ви вже готові махнути рукою на обіцянки, які урочисто дали собі перед Новим роком? Не здавайтеся, все вам до снаги.

Важливо не втрачати віри в себе та свою силу волі, а ще дивитися в майбутнє та не забувати про самовинагороду. Жадібність – теж годиться.

Корисні поради наводить The Huffington Post. 

1. Повірте в те, що ваша сила волі – безмежна

Звучить як щось із психології нью-ейдж, але це справді так. Раніше дослідники вважали, що сила волі – це вичерпний ресурс. Бо існує таке явище як "виснаження его" – "розпорошення" енергії на прийняття дрібних рішень, внаслідок чого її потім бракне на щось важливе.

Припускалося, що з силою волі відбувається те саме, але останні дослідження це спростовують, пише Science of Us. Повіривши ж у те, що наш запас сили волі безмежний, ми скоріше досягнемо поставленої цілі.

2. Закладіться на гроші

Навіть із самим з собою. А ще існують спеціальні застосунки, які переказують певну суму грошей із вашого рахунку на благодійність, щоразу, коли ви, наприклад, пропустили тренування.

3. Подумайте про себе майбутнього

Учені вважають, що емпатія по відношенню до майбутнього себе здатна відігравати ключову роль у тім, як ми живемо в теперішній момент. Якщо ви замислитеся про те, як почуватиметеся в майбутньому, як те або інше вплине на ваш світ, це зміцнить ваш самоконтроль тут і тепер.

Не забувайте, що все, що ви робите зараз, ведете щоденник, займаєтеся спортом, відмовляєтеся від зайвого пундика тощо – це заради вас майбутнього. Вона чи він буде вам вдячний.

4. Залучіть товариша

Дослідники вважають, що люди, які займаються спортом із тваришами або беруть участь у змаганні з ними, тренуються більше. Якщо ваша новорічна обіцянка не пов'язана з фітнесом, ви можете писати другові "звіти" про свій прогрес або занотовувати його в свій щоденник.

5. Розбийте свою обіцянку на невеличкі обіцяночки

Секрет успіху в тім, щоби ставити перед собою маленькі та досяжні цілі, кажуть експерти. Замість розмитого "я худнутиму і їстиму здоровішу їжу", зосередьтеся на конкретному і не такому лякаючому "на цьому тижні я приготую три здорових та корисних страви".

6. Нагороджуйте себе

Здійснення мети часом здається таким далеким, тож не забувайте заохочувати себе в процесі. Наука каже, що "короткострокова" нагорода допомагає лишатися вірним довгостроковій цілі.

7. Знайте: ніколи не буває запізно

На січні світ клином не зійшовся. Якщо зірвалися, то не біда, зробіть паузу, якщо потрібно, переформулюйте чи змініть мету та пробуйте ще, не потрібно чекати 2018-го. На думку дослідників, зазнавши поразки, але відчуваючи, що ситуація під їхнім контролем, люди ще з більшою наполегливістю йдуть до своєї цілі.
Помилковий заголовок — J,swzyrb cj,s nf 7 gjhfl? zr ї[ ljnhbvfnbcz

23 Січня, 14:13

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків